Door Artie Ramsodit op 24 januari 2014

Eindelijk handtekeningen voor ontwikkeling Schalkstad

Begin januari heeft de wethouder Ruimtelijke Ordening gemeld dat er eindelijk handtekeningen zijn gezet voor het de bouw plannen in winkelgebied Schalkwijk (Schalkstad). De onderhandelingen tussen de gemeente en de winkelpandeigenaren in het winkelgebied waren vastgelopen, maar mede dankzij de druk van PvdA is dit doorbroken.

Door inzet van de PvdA en de VVD heeft  de gemeente in september 2013 besloten de fasering van het plan te heroverwegen wanneer dit resulteert in blokkering van de realisatie van Schalkstad. Dit was voor ons een voorwaarde om in te kunnen stemmen met het bestemmingsplan Schalkstad.

In januari heeft de wethouder Ruimtelijke Ordening in de commissie ontwikkeling aangegeven dat deze druk ( georganiseerd door de PvdA en de VVD) gezorgd heeft voor versnelling van de besluitvorming. Immers als er in januari geen akkoord zou zijn van  de bestaande partners, dan was de afspraak dat de gemeente ook met andere partners verder kon gaan.

De PvdA vindt het belangrijk dat de ontwikkeling van Schalkstad zo snel mogelijk in beweging komt omdat dit goed is voor de bewoners, voor de winkeliers, voor de verhuurders en voor de stad. De PvdA gaat wel kritisch kijken naar de plannen als het gaat om het kostenplaatje, de risico’s en de woningbouwplannen. De combinatie van winkels maar ook wonen en vertier zorgt voor een kloppend hart voor Schalkstad. De plannen moeten ook financieel goed op orde zijn.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit