Door Artie Ramsodit op 13 maart 2014

Kansen voor feestzaal bij winkelcentrum Schalkwijk

De PvdA wil leegstand tegengaan en bedrijvigheid in Schalkwijk stimuleren. De panden aan de Costa del Sol nr. 184 en 186 (voormalig Scapino) bij het winkelcentrum Schalkwijk staat momenteel leeg en verkeren in goede staat. Volgens de PvdA biedt dit kansen voor tijdelijke invulling.

De PvdA ziet kansen als een feestzaal of evenementenlocatie waarbij men zelf voor de catering zorgt. Daar is bij bewoners van Schalkwijk veel behoefte aan. Ook verhuur als vergaderruimte en andere activiteiten zoals huiswerkbegeleiding behoren tot de mogelijkheden.

Aan de Costa del Sol nr. 184 zat vroeger de schoenenwinkel Scapino. Scapino is vorig jaar verhuisd. Vroeger zat er een Kegelbaan. Ook nr. 186 staat al enige tijd leeg. Daar zat vroeger kledingzaak Vögele. De PvdA heeft uitgezocht wat de mogelijkheden zijn voor tijdelijke invulling van deze panden omdat er voorlopig nog geen plannen zijn. Artie Ramsodit; ‘We moeten voorkomen dat het pand verloedert en kansen bieden aan ondernemers en activiteiten. Het pand op nr. 184 is 700m2  en het pand op nr. 186 is 630 m2 dat schept mogelijkheden’.

Het blijkt dat in het pand nr. 184 horeca mogelijk is  tot en met categorie 3. Een feestzaal en evenementenlocatie waarbij de gebruikers zelf voor de catering zorgen, is mogelijk. Dat heeft de gemeente bevestigd. Ook maatschappelijke voorzieningen zoals een buurtcentrum, medische voorzieningen, praktijkruimte en gebruik als huisvesting voor verenigingen zijn mogelijk. Gerard Zwier, centrummanager van het winkelcentrum Schalkwijk ondersteunt het plan om de leegstand aan de Costa del Sol te benutten. Volgens hem is er behoefte aan vergaderruimte. De PvdA is benieuwd welke ondernemers en organisaties invulling willen geven aan deze kans. Dit zorgt voor meer levendigheid rondom het winkelcentrum Schalkwijk.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit