Door Artie Ramsodit op 10 september 2013

Sloop van de school aan de Floris van Adrichemlaan

Afgelopen donderdag heeft de raad besloten de school aan de Floris van Adrichemlaan te slopen. Vanwege de alarmerende signalen van de wijkraad ben ik blij dat dit besluit er nu eindelijk ligt.

Vorig jaar rond de zomer vroeg de PvdA om een snel besluit vanwege zorgelijke signalen vanuit de wijkraad omtrent verloedering, asbest, brandgevaar en overlast. In januari dit jaar heb ik vragen gesteld omdat er niets gebeurde. Op initiatief van het VVD hebben raadsleden in februari het schoolgebouw van binnen bekeken. Ik schrok van de verloedering en de ravage.

Het pand is ongeveer 40 jaar oud. De VVD had hoge verwachtingen over verkoop. Om dit te verkennen werd de sloop uitgesteld. De VVD was, en is, voorstander van verkoop van het gebouw maar er is helaas geen koper te bekennen. Tegelijkertijd staat st. Jacob nu eindelijk startklaar om woningen voor ouderen te bouwen op het oude schoolterrein. De sloop is nodig om daarmee te starten.

De sloop kost 537.000 euro. Dat is een enorm bedrag waarvan ik hoop dat de bijdrage van de gemeente een stuk lager zal zijn doordat st. Jacob als nieuwe eigenaar van de grond en Dunamare als oude eigenaar/gebruiker van het pand gaan meebetalen. Immers daar waar kan moet je kosten verhalen. Het feitenrelaas om te achterhalen hoe dit nu zo heeft kunnen lopen is van belang. Dat is echter geen reden om te wachten met de sloop. Daar wordt nu eindelijk mee gestart.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit