Door Artie Ramsodit op 17 oktober 2014

Praat mee over werk & bijstand

Werk is voor álle Haarlemmers belangrijk. Helaas is het niet voor iedereen even gemakkelijk om aan het werk te komen. Sommige mensen hebben een steun in de rug nodig om passend werk te vinden of werkervaring op te doen. Tegelijkertijd moet er voor mensen zonder inkomen een vangnet zijn; een WW uitkering of bijstand. Op maandagavond 27 oktober gaan we hierover in gesprek. Kom je ook?

Per 1 januari 2015 is de participatiewet van toepassing. Vanaf dat moment is de gemeente verantwoordelijk voor reïntegratie en bijstand. De landelijke participatiewet is voor alle gemeenten gelijk. De lokale invulling is afhankelijk van de keuzes die in de gemeenteraad worden gemaakt.

Op maandagavond 27 oktober gaat de PvdA Haarlem in gesprek over de participatiewet en de uitvoering in Haarlem. Te gast zijn Tweede Kamerlid John Kerstens en wethouder Joyce Langenacker. Vier onderwerpen staan deze avond centraal: de toekomst van de sociale werkplaats, de invulling van de tegenprestatie, de jaarlijkse eenmalige bijdrage aan mensen die langdurig op bijstandsniveau leven en de loonwaardesubsidie voor werkgevers.

Haarlemmers zijn van harte uitgenodigd om mee te praten, hun ervaringen en ideeën te delen. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in Restaurant Staal aan de Gedempte Oudegracht 46 in Haarlem. Inloop is vanaf 19.45 uur.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kijk je hier. Ben je van plan om deel te nemen? Dan willen we je vragen om jezelf aan te melden via dit online aanmeldformulier. Het is niet verplicht om jezelf aan te melden, maar het helpt ons wel bij de organisatie van deze avond.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit