Door Privé: Marceline Schopman op 17 januari 2014

PvdA ‘pisnijdig’ over onveilige Merovingenstraat

De PvdA is ‘pisnijdig’ over de nieuwe inrichting van de Merovingenstraat in de Slachthuisbuurt. Tegen de afspraken in is deze straat opnieuw geasfalteerd, zonder dat er iets is verbeterd aan de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers.

De PvdA staat voor leefbare en veilige wijken. Dat betekent bijvoorbeeld dat je daar in de straten veilig kunt fietsen en oversteken. Wanneer je dan hoort dat er in de Slachthuisbuurt door de gemeente een straat, volledig  tegen de afspraken in,  niet veiliger wordt ingericht terwijl dat wel was afgesproken, ja….dan word ik pisnijdig!

Het gaat in dit geval om de Merovingenstraat.  Iedereen is het erover eens dat deze drukke straat, die ook als sluiproute wordt gebruikt en waar door automobilisten regelmatig te hard wordt gereden, onveilig is voor fietsers en overstekende voetgangers.  Nu kon deze weg voor een relatief laag bedrag en met breed draagvlak onder de bewoners, wijkraad, gemeente en Fietsersbond, veiliger worden gemaakt. En wat gebeurt er? Er gaat domweg een plak nieuw asfalt overheen en de nieuwe inrichting met o.a. fietsstroken wordt totaal vergeten.

Daarover heb ik namens de PvdA direct de volgende vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder Lukas Mulder (GroenLinks): Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Gaat u op korte termijn met de wijk en de Fietsersbond in gesprek? En welke mogelijkheden zijn er om de situatie alsnog veilig in te richten?

In de vergadering heeft de wethouder de ‘miscommunicatie’ toegelicht en toegezegd dat er diezelfde avond nog een gesprek met de wijk en Fietsersbond zou plaatsvinden. Er ligt nu het plan om de Pladellastraat als fietsstraat in te gaan richten, maar tot die tijd wil ik dat de Merovingenstraat voor fietsers ook veiliger wordt gemaakt. De wethouder heeft beloofd er serieus mee aan te slag te gaan en houdt ons van de verdere voortgang op de hoogte.

Privé: Marceline Schopman

Privé: Marceline Schopman

Geen Haarlemmer is gelijk, maar iedereen heeft  wel recht op gelijke kansen of je nu links of rechts van het Spaarne woont. Om dat samen te bewerkstelligen, ervoor te knokken en wat behaald is te bewaken, is sociaal en democratisch!

Meer over Privé: Marceline Schopman