PvdA Haarlem wil onderzoek naar verdieping Westelijke Randweg

Door Maarten Wiedemeijer op 26 juli 2018

PvdA Haarlem wil onderzoek naar verdieping Westelijke Randweg

De PvdA is trots op de ambitie van het college om de bouwambitie te vergroten naar 10.000 woningen tot en met 2025 en de samenstelling van de nieuwbouw (40% sociale huur, 40% middeldure huur/koop en 20% overig).

In de zoektocht naar meer ruimte binnen de gemeentegrenzen ziet de PvdA graag een onderzoek naar de mogelijkheden om in samenspraak met de Provincie Noord Holland de Westelijke Randweg (N208) te verdiepen en op het maaiveld ruimte voor betaalbare woningen en leefruimte te creëren. De PvdA wil hiervoor een kosten-batenanalyse die zowel de kosten in kaart brengt om de infrastructuur te wijzigen als de maatschappelijke- en financiële opbrengsten van extra woningen (plancapaciteit) en luchtkwaliteit.

Raadslid Maarten Wiedemeijer: “In andere steden wordt met succes bestaande wegen verdiept en overkapt om bovengronds woningen, groen en andere voorzieningen te creëren. In Haarlem moeten we creatief en slim met de bestaande ruimte omgaan om te zorgen voor voldoende betaalbare woningen, groen, leefruimte en goede mobiliteit. Daarom wil de PvdA een onderzoek om de kosten en baten te onderzoeken van het verdiepen van de Westelijke Randeweg (N208).”

De PvdA zal schriftelijke vragen indienen om het college op te roepen de gemeenteraad een onderzoeksvoorstel en een verkenning van kansrijke locaties voor te leggen na het zomerreces.

Op 26 juli stond in het Haarlems Dagblad een interview over het plan. Lees het hier. Maarten was ook te gast bij Haarlem105 vanaf 18.45. Je kunt het interview terug luisteren via uitzendig gemist via deze link.

Heb je vragen over het plan of wil je meedenken? Mail dan Maarten op [email protected].

Maarten Wiedemeijer

Maarten Wiedemeijer

Wat wil je de komende periode als raadslid bereiken? Het was een enorme eer om de afgelopen 4 jaar volksvertegenwoordiger te mogen zijn. In samenwerking met andere partijen hebben we veel mooie resultaten bereikt. Daar ga ik de komende periode met veel enthousiasme graag mee door. Zolang de wooncrisis en de klimaatcrisis niet zijn opgelost

Meer over Maarten Wiedemeijer

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.
Doe mee en word lid!