Door Jeroen Fritz op 5 januari 2016

Burgemeester Bernt Schneiders vertrekt na de zomer

Burgemeester Bernt Schneiders zal na de zomer vertrekken als burgemeester van Haarlem. Hij is dan tien jaar burgemeester van onze stad. Bernt gaat na zijn aftreden aan de slag als directeur van het VSB Fonds.

Het is een gemis voor Haarlem dat Bernt vertrekt als onze burgemeester, maar het is begrijpelijk dat hij na tien jaar toe is aan een nieuwe stap. De PvdA is Bernt dankbaar voor alles was hij afgelopen tien jaar voor onze stad heeft gedaan. Hij is een echte burgervader, populair bij veel Haarlemmers en een ambassadeur buiten onze stad. Bernt staat als burgemeester bewust boven de partijen, maar heeft een duidelijk rood hart. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in zijn inzet voor de opvang van vluchtelingen, de waarde die hij hecht aan een sociale stad en zijn strijd tegen te hoge beloningen in de publieke sector.

Ook heeft Bernt een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid in Haarlem. De criminaliteit is tijdens zijn burgemeesterschap gedaald, er kwam extra aandacht voor jeugdcriminaliteit in Schalkwijk en hij bracht de Veiligheidsregio Kennemerland in rustiger vaarwater. En landelijk loopt hij voorop in de strijd voor een realistischer softdrugsbeleid, met het Haarlemse keurmerk voor coffeeshops als goed voorbeeld.

We kijken terug op een prettige samenwerking en wensen Bernt na de zomer veel succes in zijn nieuwe functie als directeur van het VSB Fonds.

Lees hier de verklaring van Bernt Schneiders op de website van de gemeente