Door Jan Nieuwenburg op 26 februari 2015

PvdA meet frisse lucht in Haarlem

Je bent lekker met je lijf bezig, maar is fietsen wel zo goed voor je longen? Om daarover meer te weten en aandacht voor te vragen, fietst Marieke van Duijn, de nummer 2 op de lijst van de PvdA Noord-Holland met een lucht-kwaliteitsmeter vier dagen lang door heel Noord-Holland.

Ook andere kandidaten en voormalig PvdA-wethouder Jan Nieuwenburg (de nummer 7 op de lijst van de PvdA Noord-Holland) fietsen steeds een deel van de route mee. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 februari fietst de PvdA met de lucht-kwaliteitsmeter door Haarlem. Op vrijdag 27 februari om 18.00 uur worden de resultaten van de eerste drie dagen luchtkwaliteit gedeeld in gezelschap van PvdA-Tweede Kamerlid Duco Hoogland en de Fietsersbond bij Stay-Okay Haarlem.

Op zaterdagochtend 28 februari om 08.30 uur wordt de luchtkwaliteit gemeten bij school plein Oost aan het Van Zeggelenplein, in gezelschap van PvdA-Tweedekamerlid Jeroen Recourt. PvdA-kandidaat Jan Nieuwenburg: „Uiteraard gaan we de school ook in, omdat Plein-Oost de enige energie neutraal gebouwde school van Haarlem is en de kinderen juist daar elke dag leren in een school met echt schone en frisse lucht”.

De Frisse windtour doet verschillende duurzaamheidsinitiatieven in de provincie aan.

StayOkay is winnaar van de Groene Mug 2015 en actief op verschillende fronten van duurzaamheid. Directeur Falco Bloemendal zal kort vertellen wat StayOkay gedaan heeft om het meest duurzame hotel van de regio te worden. Daarna zullen de voorlopige meet-resultaten bekend gemaakt worden.

School Plein-Oost is de enige energie neutraal gebouwde school van Haarlem Directeur Ronald Wijers zal kort vertellen wat dat betekent voor de kinderen die elke dag leren in een frisse school. Beiden staan toegelicht op www.de groenemug.nl.

Wil je meefietsen door de mooie Haarlemse regio, laat het weten via David Pullen, david.pullen@live.nl!

Vrijdag 27 februari om 18.00 uur
Locatie: StayOkay Haarlem | Jan Gijzenpad 3 | 2024 CL Haarlem

Zaterdag 28 februari om 8.30 uur
Locatie: School Plein Oost | Van Zeggelenplein 31 b | 2032 KA Haarlem

Jan Nieuwenburg

Jan Nieuwenburg

1998-2006: Gemeenteraadslid 2006-2010: Wethouder Ruimtelijke Ordening, Grondzaken, Verkeer- en vervoersbeleid, Volkshuisvesting en Monumentenzorg in college van PvdA (1+1), SP (1) en VVD (1) 2010-2014: Loco-Burgemeester en Wethouder Sociale en Economische Zaken, Onderwijs, Jeugdbeleid, Volkshuisvesting en Monumentenzorg in college van D66 (0,8+0,8), PvdA (1) Groen-Links (1) en VVD (1) 2015- mei 2016: lid Provinciale Staten van

Meer over Jan Nieuwenburg