Door Jeroen Fritz op 24 maart 2016

Op bezoek bij Museum Haarlem

Elke maand brengt de PvdA-fractie een werkbezoek aan een organisatie of bedrijf in Haarlem. Maandag 21 maart bezochten we Museum Haarlem, het historisch museum van onze stad.

Museum Haarlem is gevestigd aan het Groot Heiligland, tegenover het Frans Halsmuseum. Het organiseert met grote regelmaat thematische tentoonstellingen over de geschiedenis van Haarlem. Zo is er op dit moment een expositie te zien over de ontwikkeling van mode in Haarlem door de jaren heen. Ook doet Museum Haarlem mee aan verschillende projecten om kinderen en jongeren te leren over de geschiedenis van onze stad.

Het is bijzonder om te zien hoeveel vrijwilligers zich inzetten voor dit museum. Meer dan honderd vrijwilligers zijn betrokken bij tentoonstellingen, evenementen, educatie en het draaiend houden van het museum. Daarnaast biedt het museum ook leerwerktrajecten voor jongeren, reintegratie en dagbesteding voor mensen met een handicap.

Het museum is van plan binnenkort te verbouwen, om zo meer en betere ruimte te hebben voor exposities. De fondsen daarvoor komen uit particuliere bijdragen. Vorig jaar besloot het college het museum wel tijdelijk te steunen met een financiële bijdrage voor de dagelijkse kosten.