Door Artie Ramsodit op 26 januari 2014

Op bezoek bij de kavelwinkel in Den Haag

Betaalbaar wonen is een hot politiek issue. Ook landelijk gezien de discussie binnen onze partij over het woonakkoord. De PvdA bezocht de Kavelwinkel in Den Haag om te leren van de aanpak daar. Op initiatief van de PvdA komt er ook in Haarlem zo’n kavelwinkel voor zelfbouw.

In Haarlem maken we werk van betaalbaar wonen. Zo heeft de PvdA  begin 2012 een visie geformuleerd over betaalbaar wonen voor huishoudens met een inkomen tot 40.000 euro. Zie het filmpje voor de hoofdlijnen van deze visie:

Een van de mogelijkheden voor betaalbaar wonen is zelfbouw. In Den Haag hebben ze forse stappen gezet op dit vlak. Op 24 januari bezocht de PvdA fractie met de wethouder, kandidaatsraadsleden en leden van de werkgroep betaalbaar wonen de Kavelwinkel van deze gemeente. Interessant is dat de kavelwinkel daar er niet alleen is voor zelfbouw maar ook ondersteunt bij de aankoop van klushuizen. Dat is een mooie kans voor starters en daarom ook een aanpak die we voor Haarlem kunnen benutten.

In onderstaande filmpjes wordt uitgelegd hoe de kavelwinkel en de klushuizen werken in Den Haag:

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit