Fractie

algemene info

We zijn met 6 fractieleden in de gemeenteraad (39 leden) vertegenwoordigd.
De fractie wordt versterkt door 2 schaduwfractieleden en een fractiemedewerker.

De PvdA-fractie houdt elke maandag inloopspreekuur tussen 19:30 en 20:00 uur in de fractiekamer in het stadhuis (ingang Prinsenhof).
Aanmelden kan via algemene e-mail of door contact op te nemen met één van de fractieleden.

Zie hier de samenstelling.

Artie Ramsodit neemt in februari afscheid als raadslid

door Fractie op 13 januari 2017

PvdA-raadslid Artie Ramsodit verlaat op 16 februari de Haarlemse gemeenteraad. Zij gaat een periode onderzoek doen in Bangalore (India) en zal daarom na zeven jaar afscheid nemen als raadslid. Artie zal worden opgevolgd door Hans van der Bruggen. Artie Ramsodit is sinds 2010 lid van de gemeenteraad. Vorige periode was zij namens de PvdA lid van

lees verder »

Ienke Verhoeff nieuw schaduwraadslid

door Fractie op 13 oktober 2016

Ienke Verhoeff is geïnstalleerd als nieuw schaduwraadslid namens de PvdA. Zij zal samen met Marceline Schopman de raadscommissie Ontwikkeling doen. Deze commissie houdt zich bezig met ruimtelijke ordening, wonen, cultuur en economie.

lees verder »

Sidney Visser vertrekt als schaduwraadslid

door Fractie op 10 september 2016

Sidney Visser vertrekt als schaduwraadslid namens de PvdA in Haarlem. Dat heeft hij tijdens het zomerreces besloten. In een verklaring vertelt hij waarom hij zich niet meer voldoende kan opladen en inzetten voor het restant van deze raadsperiode. De PvdA-fractie vindt het ontzettend jammer dat Sidney vertrekt, maar respecteert zijn besluit.

lees verder »

Praat mee over werk voor jongeren

door Fractie op 29 april 2016

Iedereen verdient een eerlijke kans om het beste uit zichzelf te halen. Een goede start om de arbeidsmarkt is daarvan een belangrijk onderdeel. Daarom wil de PvdA jeugdwerkloosheid zoveel mogelijk voorkomen. Op woensdagavond 11 mei organiseert de Haarlemse PvdA-fractie in samenwerking met de Jonge Socialisten een gesprek over jeugdwerkgelegenheid in jongerencentrum Flinty’s.

lees verder »

Denk mee over een beter armoedebeleid

door Fractie op 4 december 2015

Iedereen moet een eerlijke kans hebben om het beste uit zichzelf te halen. Daarom wil de PvdA armoede zoveel mogelijk voorkomen. Daar is in het Haarlemse coalitieakkoord extra geld voor uitgetrokken. Op woensdagavond 16 december organiseert de PvdA-fractie in Haarlem een gesprek over de bestrijding van armoede.

lees verder »

Op bezoek bij Haarlem Effect

door Fractie op 19 november 2015

Via Twitter werd de fractie onlangs uitgenodigd voor een bezoek aan welzijnsorganisatie Haarlem Effect. De fractie maakte op maandagavond 16 november bij jongerencentrum Flinty’s kennis met diverse medewerkers van de organisatie. Zij vertelden hoe zij zich elk op hun eigen terrein inzetten voor het welzijn van Haarlemmers en in het bijzonder kwetsbare groepen.

lees verder »