Gemeenteraadslid

Bowien Wegman

Commissie Bestuur, Commissie Samenleving
Bowien Wegman

Over Bowien Wegman

[email protected]

Waar zet je je voor in als raadslid?

In de Commissie Samenleving draag ik mijn verantwoordelijkheid voor de portefeuilles inkomen en schulden en inclusie en diversiteit. Daarnaast ben ik actief in de Commissie Bestuur, waar ik de portefeuilles openbare orde en veiligheid, bestuurszaken en organisatie en dienstverlening beheer.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb een ongelofelijk grote passie voor marketing en communicatie. In mijn huidige functie als Specialist Marketing & Communicatie bij Platform C, stuur ik met trots de marketing- en communicatiestrategie aan voor zowel Platform C zelf als de aangesloten entiteiten, Cultuurpunt Amstelveen en Cultuureducatie Amstelland.

Wie is je politieke idool en waarom?

Dat is zeker Hedy d’Ancona! Wat een geweldige, inspirerende en bevlogen vrouw. Zelfs nog op haar 84ste leeftijd is ze nog enorm energiek.  Wat ik heel mooi aan het activisme van Hedy vindt haar is dat ze van het persoonlijke politiek maakt. Ze heeft altijd haar persoonlijke leven en ervaringen meegenomen. Uiteraard heeft ze een grote rol gespeeld bij de tweede feministische golf, maar nog steeds heeft ze vechtlust om dingen te veranderen en personen aan te sporen om actief problemen op te lossen. Ze heeft altijd geprobeerd om actief mannen te betrekken bij feminisme en dat kan ik alleen maar toejuichen.

Waar ben je opgegroeid? Waar woon je nu?

Ik ben geboren in Haarlem maar ben daarna vaak verhuisd. Ik heb veel plaatsen in Nederland gezien en heb zelfs een half jaar in Malagá (Spanje) gewoond. In Nederland heb ik onder andere in Hoofddorp en Nijeveen (een klein boerendorp in Drenthe) gewoond. Ik woon op dit moment weer een aantal jaar in de mooiste stad van Nederland, namelijk Haarlem! Als ik nog preciezer ben, woon ik in Haarlem Oost.

Waarom heb je voor de PvdA gekozen?

Mijn generatie heeft grote zorgen. Kan ik een betaalbaar huis vinden? Kan ik later mijn studieschuld afbetalen of blijf ik zitten met een torenhoge schuld? Een heleboel vragen die oplossingen nodig hebben. Ik geloof echter dat we grote maatschappelijke vraagstukken kunnen oplossen met de sociaaldemocratie. De PvdA past heel goed in dat gedachtengoed.

Wat is jouw favoriete plek in Haarlem?

Mag ik ook twee favoriete plekken noemen? De grote markt heeft een soort magische werking op mij. Vooral als er bijna niemand is lijkt het alsof je in een film zit. Maar op een prachtige zomeravond ben ik er ook vaak te vinden. Er hangt dan een vrolijke sfeer en ik vermaak me dan uren. Daarnaast hou ik van de Haarlemmerhout. Je kunt hier echt even ontsnappen van de drukke stad en je wilt wandelen in de natuur.

Waar kun je mij volgen?

Telefoon +31638563305

WhatsApp +31638563305

E-mail [email protected]

Instagram Bowien.wegman