Schaduwraadslid

Bowien Wegman

Commissie Samenleving
Bowien Wegman

Over Bowien Wegman

[email protected]

Wat wil je de komende periode als raadslid bereiken?

Als ik kijk naar de huidige gemeenteraad in Haarlem zie ik veel te weinig diversiteit. De grote problemen die spelen in de lokale politiek gaan daarentegen juist vaak groepen aan die ondervertegenwoordigd zijn. Jongeren zijn helaas niet vertegenwoordigd, terwijl problemen als woningnood jongeren het hardst treffen. Ik wil daar graag verandering in zien. Door mij kandidaat te stellen wil ik meer jongeren aanspreken, om te laten zien dat de gemeente heel belangrijk is, juist voor jongeren.

Wat doe je in het dagelijks leven? 

Ik heb een ongelofelijk grote passie voor marketing en communicatie. Ik ben begonnen op het MBO 4, waar ik ben afgestudeerd als media manager. Daarna heb ik de propedeuse gehaald van HBO Commerciële economie en ben ik doorgegaan op de universiteit. Ik studeer op dit moment WO communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Dit jaar studeer ik af. Daarnaast ben ik coördinator bij Jong&Out Haarlem waar ik meetings organiseer voor LHBTIQ+ jongeren tot en met 18 jaar. Dit doen we omdat we vinden dat er weinig ontmoetingsplekken zijn voor LHBTQ+ jongeren in de regio.

Wie is je politieke idool en waarom?

Dat is zeker Hedy d’Ancona! Wat een geweldige, inspirerende en bevlogen vrouw. Zelfs nog op haar 84ste leeftijd is ze nog enorm energiek.  Wat ik heel mooi aan het activisme van Hedy vindt haar is dat ze van het persoonlijke politiek maakt. Ze heeft altijd haar persoonlijke leven en ervaringen meegenomen. Uiteraard heeft ze een grote rol gespeeld bij de tweede feministische golf, maar nog steeds heeft ze vechtlust om dingen te veranderen en personen aan te sporen om actief problemen op te lossen. Ze heeft altijd geprobeerd om actief mannen te betrekken bij feminisme en dat kan ik alleen maar toejuichen.

Waar ben je opgegroeid? Waar woon je nu?

Ik ben geboren in Haarlem maar ben daarna vaak verhuisd. Ik heb veel plaatsen in Nederland gezien en heb zelfs een half jaar in Malagá (Spanje) gewoond. In Nederland heb ik onder andere in Hoofddorp en Nijeveen (een klein boerendorp in Drenthe) gewoond. Ik woon op dit moment weer een aantal jaar in de mooiste stad van Nederland, namelijk Haarlem! Als ik nog preciezer ben, woon ik in Haarlem Oost.

Waarom heb je voor de PvdA gekozen?

Politiek is iets wat ik altijd al interessant heb gevonden. Echter vond ik pas twee jaar geleden een partij die echt bij mijn idealen aansluit. Mijn generatie heeft grote zorgen. Kan ik een betaalbaar huis vinden? Kan ik later mijn studieschuld afbetalen of blijf ik zitten met een torenhoge schuld? Hoe lang gaat de corona crisis nog duren en hoe lang staat mijn leven nog op pauze? Een heleboel vragen die oplossingen nodig hebben. Ik geloof echter dat we grote maatschappelijke vraagstukken kunnen oplossen met de sociaaldemocratie. De PvdA past heel goed in dat gedachtengoed.

Wat is jouw favoriete plek in Haarlem?

Mag ik ook twee favoriete plekken noemen? De grote markt heeft een soort magische werking op mij. Vooral als er bijna niemand is lijkt het alsof je in een film zit. Maar op een prachtige zomeravond ben ik er ook vaak te vinden. Er hangt dan een vrolijke sfeer en ik vermaak me dan uren. Daarnaast hou ik van de Haarlemmerhout. Je kunt hier echt even ontsnappen van de drukke stad en je wilt wandelen in de natuur.

Waar kun je mij volgen?

Telefoon +31638563305

WhatsApp +31638563305

E-mail [email protected]

Instagram Bowien.wegman