Analyse stemhulp MijnStem

Door Maarten Wiedemeijer op 18 februari 2018

De gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart komen steeds dichterbij. Deze week was de lancering van de stemhulp MijnStem (link naar stemhulp). De vragen en antwoorden laten duidelijk zien hoe groot de verschillen zijn en hoe belangrijk het is om te gaan stemmen.

De jeugd die ik in Haarlem heb gehad was fantastisch. Wat mij betreft verdient ieder kind dat in Haarlem opgroeit een fijne jeugd en een eerlijke kans. In Haarlem hebben we prachtige voorzieningen zoals het Jeugdsportfonds, waardoor kinderen uit armere gezinnen wél kunnen sporten. Is het dan niet ongelofelijk dat de VVD en D66 willen bezuinigen op armoedebestrijding in tijden van grote welvaart?

 

 

 

 

Om voor een leefbare en schone toekomst te zorgen is geld nodig. Veel geld. Toch is de PvdA samen met ChristenUnie de enige partijen die eerlijk zeggen; ja, hiervoor mogen de lokale lasten omhoog. De PvdA doet dit bijvoorbeeld met het verhogen van de toeristenbelasting. Als we de komende jaren niet hard aan het werk gaan met het verduurzamen van Haarlem dreigt een toekomst zonder leefbare planeet. Dat doen we toekomstige generaties toch niet aan?

Het grootste probleem op korte termijn is dat Haarlem een stad dreigt te worden waar alleen mensen met een goedgevulde portemonnee een huis kunnen vinden. De prijzen van een koopwoning schieten door het dak en de wachtlijst voor een sociale huurwoning is meer dan 7 jaar. De PvdA kiest er voor het bijbouwen van 16.000 woningen tot 2025 voor lage- en middeninkomens. Zo blijft er ook plek voor een agent, leraar en verpleger in onze stad.

Geld voor de zorg hoort naar de zorg en niet naar lantarenpalen of lastenverlaging. Zo heeft de PvdA er de afgelopen 4 jaar voor gezorgd dat elke Haarlemmer de zorg krijgt die nodig is. Als er in de toekomst geld over blijft zorgen we voor innovatie en verdere verbetering van de zorg. Vertrouwd en dichtbij in de buurt.

De PvdA heeft een sociaal en toekomstgericht programma. De PvdA Haarlem is de enige partij die op alle belangrijke thema’s thuis geeft. Zo zorgen we samen voor een stad waar je zeker kunt zijn van een betaalbare woning, gelijke kansen, een goede baan, een helpende hand en een duurzame toekomst. Wil je zeker zijn van een sociaal Haarlem? Stem dan 21 maart PvdA.

Heb je een vraag over een stelling of een antwoord? Stuur me dan even een e-mail.

Maarten Wiedemeijer

Maarten Wiedemeijer

Wat wil je de komende periode als raadslid bereiken? Het was een enorme eer om de afgelopen 4 jaar volksvertegenwoordiger te mogen zijn. In samenwerking met andere partijen hebben we veel mooie resultaten bereikt. Daar ga ik de komende periode met veel enthousiasme graag mee door. Zolang de wooncrisis en de klimaatcrisis niet zijn opgelost

Meer over Maarten Wiedemeijer

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.
Doe mee en word lid!