Gemeenteraadslid

Matin Abbasi

Commissie Beheer

Wat wil je de komende periode als raadslid bereiken?

Ik vond het ontzettend leuk en eervol om de afgelopen jaren als Schaduwraadslid mij in te zetten voor de stad Haarlem. Ik heb in de commissie Beheer veel gesproken over vergroenen van onze gemeente, het stimuleren van het gebruik van de fiets en het OV en het veiliger maken van onze wegen voor fietsers en voetgangers.

De komende periode wil ik doorgaan met het pleiten voor een sociaal en duurzaam Haarlem waar we met zijn allen gaan werken aan een duurzame toekomst, waar alle generaties na ons ook profijt van hebben.

Wat doe je in het dagelijks leven? 

Ik werk al bijna 10 jaar in het bedrijfsleven, en vanaf 2018 als Consultant bij Capgemini. Ik ben een van de weinige links en sociaaldemocratische collega’s binnen ons bedrijf en daarom vind ik het altijd erg leuk om met mijn meer rechtse collega’s over thema’s als duurzaamheid, sociale zekerheid en economische modellen te hebben. Ik vind het erg leuk om in het bedrijfsleven te werken en ik zal hier de komende jaren dan ook blijven, want zoals Wouter Bos ooit eens zei: ‘links Nederland’ moet het bedrijfsleven niet overlaten aan ‘rechts Nederland’. Daar doe ik graag aan mee!

Wie is je politieke idool en waarom?

Ik heb altijd een zwak gehad voor Wouter Bos, en bovendien kan ik mij erg identificeren met hem. Zowel Wouter Bos als ik hebben allebei carrière gemaakt in het bedrijfsleven. Bovendien vind ik het een soort plicht voor mensen zoals ik, die het goed hebben en een mooie carrière aan het maken zijn, om zich in te zetten voor mensen die niet in deze positie zitten als ik. Wouter Bos heeft ook zo’n sociaal hart en heeft ondanks dat hij een erg comfortabele positie had bij Shell helemaal toegewijd aan de politiek. Veelzeggend vond ik zijn uitspraak dat hij voor de helft terugging in salaris toen hij de overstap maakte van Shell naar de Tweede Kamer. Daar kan ik erg veel waardering voor hebben.

Waar ben je opgegroeid? Waar woon je nu?

Ik ben opgegroeid in Iran en ik was 8 toen ik met mijn ouders en mijn broer naar Nederland kwamen. Dat was in 1995. Toen zijn wij na wat omzwervingen in Twello terechtgekomen. Daar hebben wij tot 2004 gewoond en daarna zijn we verhuisd naar Apeldoorn en daar wonen mijn ouders nog steeds.

Voor mijn studie ben ik naar Amsterdam verhuisd en sinds 2017 woon ik met heel veel plezier in Haarlem.

Waarom heb je voor de PvdA gekozen?

Ik ben sinds 2014 lid van de PvdA. Ik ben dus twee jaar na de grote overwinning van Samsom lid geworden van de partij. Toen ging het al wat minder met de PvdA in de landelijke peilingen. Toch vond ik dat het toen tijd was dat ik voor een politieke partij moest gaan kiezen. Uiteraard heb ik nagedacht tussen verschillende linkse partijen als GroenLinks, SP en PvdA, maar ik was al snel uit bij welke partij ik moest zijn: de PvdA. De reden waarom ik voor deze partij heb gekozen en niet voor de SP of GroenLinks is omdat de PvdA een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in de politieke geschiedenis van Nederland. Veel van de sociale voorzieningen die we in Nederland nog steeds gebruiken zijn door PvdA bewindslieden opgezet. Uiteraard zijn de afgelopen jaren beslissingen genomen waar ik het niet altijd mee eens was. Maar dat neemt voor mij niet weg dat de PvdA de partij is die voor een sociale en duurzame toekomst kan zorgen.

Wat is jouw favoriete plek in Haarlem?

Ik woon dicht bij de Haarlemmerhout en ben daar dan ook graag om lekker te wandelen. Maar ik woon ook dicht bij de binnenstad en loop regelmatig met mijn zoontje de binnenstad in en geniet dan van de reuring en levendigheid in de stad.

Contactgegevens:

https://twitter.com/AbbasiMatin18

https://www.facebook.com/matin.abbasi.9/

https://www.instagram.com/matin.abbasi.9/

https://www.linkedin.com/in/matin-abbasi-/

[email protected]