Wethouder

Floor Roduner

Financiën, ruimtelijke ordening, grondbeleid en wonen, monumenten , wijkplatforms

Wat wil je de komende periode als wethouder bereiken?

De afgelopen 4 jaar was ik wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Sociale Zaken. We hebben prachtige resultaten kunnen boeken zoals het versnellen van de woningbouw, het aan het werk helpen van meer Haarlemmers en het bestrijden van de kinderarmoede. Daar wil ik mee door. Ik wil blijven knokken voor een sociale en duurzame toekomst.

Wat doe je buiten de politiek? 

Als vader van 3 jongens van 7, 5 en 3 jaar mag ik naast mijn politiek werk vooral met hun spelen. Het is heerlijk om samen te voetballen, met lego te spelen of de duinen in te gaan. Als ik daarna nog tijd over heb, dan vind ik het leuk om op de wielrenfiets te stappen.

Wie is je politieke idool en waarom?

Toen ik opgroeide was Wim Kok premier en leider van de PvdA. Het was bijzonder dat hij voor het eerst een kabinet zonder christelijke partijen een kabinet wist te vormen zodat het homohuwelijk en euthanasie mogelijk werden. Nu als wethouder voel ik mij aangesproken door mijn naamgenoot Floor Wibaut: de eerste socialistische wethouder van de PvdA (SDAP). Een gedreven Amsterdamse wethouder en de grondlegger van de sociale woningbouw.

Waar ben je opgegroeid? Waar woon je nu?

Ik ben geboren in Haarlem aan de rand van het Rozenprieel. Mijn basisschool was de Veronica, mijn middelbare school het Stedelijk Gymnasium. Daarna ben uit Haarlem weg gegaan om te studeren, maar woon nu al weer een paar jaar in Haarlem West.

Waarom heb je voor de PvdA gekozen?

Respect, gelijkwaardigheid, hard werken, eerlijk delen: dat zijn een aantal van de waarden die ik van thuis heb meegekregen. Ik ben in een links gezin opgegroeid en de PvdA was de logische keuze. Omdat de PvdA niet alleen de beste plannen maakt, maar ook de verantwoordelijkheid wil nemen om de wereld eerlijker te maken.

Wat is jouw favoriete plek in Haarlem?

Het Spaarne, het historisch centrum en het groen om Haarlem heen is allemaal prachtig. Maar wat ik de afgelopen tijd vooral echt gemist heb is het Bevrijdingsfestival in de Hout. Samen de vrijheid vieren in een goede sfeer op die plek vind ik echt de ultieme beleving van Haarlem.

Waar kun je mij volgen?

haarlem.pvda.nl

www.facebook.com/floor.roduner