Permanente campagne

Ik voer online campagne
Volg ons op Twitter @PvdAHaarlem en retweet onze berichten.
Like onze Facebookpagina: facebook.com/pvdahaarlem.
Zo ben je altijd op de hoogte van onze activiteiten.

Ik doe mee met PvdA in de buurt 
Je bent enthousiast en houdt ervan om een praatje te maken. Je bent het gezicht van de PvdA en kunt vooral goed luisteren. Je inventariseert wat mensen vinden van hun buurt en wat de politiek zou moeten veranderen. Je bent een belangrijke schakel in de campagne omdat we élke week de buurt in gaan.

Ik organiseer acties voor PvdA in de buurt 
Ook tijdens de permanente campagne zullen er veel wijkenquêtes worden afgenomen. Dit doen we in vooraf vastgestelde wijken in kleine of grote teams. Jouw rol er is ervoor zorgen dat elke canvas actie vlekkeloos verloopt. Je kunt goed communiceren in een groep en weet deze enthousiast te maken.

Ik voer resultaten van wijkenquêtes in 
Je wilt bijdragen aan de campagne maar wil of kan dit niet op straat doen. Dan ben jij degene die de enquêtes invoert die door anderen uit het team zijn verzameld. Je overlegt over de planning en de invoer met de coördinator. Je werkt vanuit huis en wordt een onmisbaar onderdeel van het campagneteam.

Ik analyseer resultaten van wijkenquêtes
Je houdt van onderzoek en het werken met data. Je haalt de resultaten van de wijk enquêtes uit het registratiesysteem en analyseert deze. Jij bent degene die de informatie uit de wijkenquêtes verzamelt en voorstellen doet voor vervolgacties. Je werkt graag met ons databaseprogramma en Excel.

Ik doe mee met het belteam
Je vindt het leuk om leden te bellen en te enthousiasmeren. Je bent communicatief vaardig. Als beller help je ons onder meer met het inplannen van vrijwilligers. Ook bel je leden om fondsen te werven voor de campagne. Kortom: je zit in het hart van onze campagne! We bellen gezamenlijk en je krijgt eventueel gemaakte belkosten vergoed.

Ik help mee in het vinden en binden van vrijwilligers
Jouw rol is het enthousiasmeren van nieuwe vrijwilligers en een leuke en passende taak voor hen zoeken. Want het voeren van campagne valt of staat met het hebben van voldoende en enthousiaste vrijwilligers. Canvassen, flyeren, meehelpen debatten organiseren. Overal zijn vrijwilligers welkom. Je kunt goed plannen, bent goed in het enthousiasmeren van anderen en je plaatst vrijwilligers op de juiste plek.

Ik maak foto’s en video’s 
Je bent fotograaf of handig met je videocamera. Je bent aanwezig bij verschillende campagneactiviteiten. Je legt de activiteiten vast op foto of video voor onze website en social media. Je hebt gevoel voor de juiste sfeer en beeld. Je beschikt over eigen apparatuur en werkt zelfstandig.

Ik deel flyers uit in de buurt 
Je gaat huis aan huis om onze flyers te verspreiden. Dat kan gemakkelijk in je eigen buurt, maar als het mogelijk is doe je dit ook in andere buurten die voor onze campagne belangrijk zijn.

Ik ben een manusje van alles en ben breed inzetbaar
Jij bent overal voor in. Of het nu gaat om flyeren, organiseren, of online campagne voeren, jij bent ons manusje van alles. Jij bent multi-inzetbaar, niets is jouw te gek.

Ik help met het organiseren van activiteiten
Je bent een kei in het organiseren en bewaken van de wijkacties, je bent een planner en uitvoerder. En je laat niets aan het toeval over. In deze functie help je om verschillende activiteiten, bijeenkomsten en PvdA in de buurt te plannen, uit te voeren en je zorgt ervoor dat na elke actie er een opvolging plaatsvindt.

Ik word chauffeur
Je hebt je rijbewijs en een auto en je wilt graag helpen met campagne voeren. Je bent stipt en een cruciale schakel in de campagne. Je zorgt ervoor dat het materiaal op de juiste tijd op de juiste plaats is en legt daardoor de basis voor de campagneactiviteiten!

Ik ga online campagne voeren
Twitter, Facebook, Instagram… als het social media heet en wij er in de lokale campagne iets mee kunnen, is het jouw taak om er iets moois van te maken. Onze kiezers zijn ook online, dus meer Rood op het internet. Je houdt onze social media up-to-date en zorgt samen met ons voor een succesvolle onlinecampagne.

Ik coördineer de social media campagne
Je weet hoe je een politieke campagne moet voeren op Facebook en Twitter en hebt al meteen ideeën over hoe de PvdA Haarlem dit zou moeten aanpakken.