16 oktober 2021

Wethouder Rog “een blijvertje”

Donderdag 14 oktober sprak de Haarlemse gemeenteraad langdurig over de uitspraken en handelingen van wethouder Michel Rog (CDA) met betrekking tot de invoering van de coronapas en de QR-code.

Een wethouder namens wie een mail wordt verzonden naar Wijkraad de Krim met de vraag of hij zonder Coronapas naar een bijeenkomst mag, waarvoor die pas verplicht is, vraagt eigenlijk of de organisator een strafbaar feit wil plegen. En dat omdat hij naar eigen zeggen zo begaan is met de jeugd die geplaagd wordt door het moeten tonen van die code. Je zou zeggen je past als wethouder op de wet.

Deze mail ging uit voor de beroemde retweet richting Mona Keijzer die een hart onder de riem door hem werd gestoken als “mede CDA’ er” van het Twitteraccount dat vooral als wethouder van Haarlem door hem werd gebruikt. Over deze tweet is in het college uitgebreid gesproken. Met geen woord is toen door Michel Rog gesproken over de mail aan Wijkraad de Krim. Dat is toch vreemd als je wordt aangesproken op de publiciteit zoeken op een zo gevoelig dossier als de handhaving van de Coronapas. Pas kort voor de extra raadsvergadering toen de mail als stuk aan de agenda werd gehecht werd de tijdline duidelijk. Hoezo je collega’s informeren over gevoelige zaken?

Ik ga het debat niet overdoen en het is ook niet samen te vatten. Het was een treurige avond. Ik heb, mede namens de fractie uitgesproken, dat als ik in zijn situatie zou staan en een motie van afkeuring als deze zou krijgen, gesteund door de hele coalitie, dan zou ik de eer aan mijzelf houden.

Oordeel zelf door de link te volgen, zou jij op het pluche blijven zitten?

Ienke Verhoeff

Fractievoorzitter PvdA Haarlem