Door op 4 juni 2014

Tessa van den Dolder – kandidaat secretaris

Beste partijgenoten,

Met veel plezier stel ik mij kandidaat voor de functie van secretaris binnen het afdelingsbestuur van de PvdA Haarlem. Hierbij wil ik jullie graag meer vertellen over mijn achtergrond, motivatie en ideeën.

 

Kort na de Gemeenteraadsverkiezingen in 2010 werd ik lid van de Partij van de Arbeid. Tijdens deze campagne bleek eens te meer hoezeer mijn standpunten eigenlijk pasten bij de visie van de PvdA. Ik merkte dat deze visie steeds vaker doorklonk in gesprekken over politiek. Sociaaldemocratische waarden als solidariteit en gelijke kansen vind ik zeer belangrijk. Het was voor mij een reden om lid te worden van de PvdA.

Omdat ik meer wilde doen dan praten, ondersteunde ik naast mijn werk de campagne voor de Provinciale Staten op het partijbureau en in verschillende afdelingen. In maart 2011 werd ik bestuurslid in Utrecht. Daar zette ik de permanente campagne met veel plezier weer op poten, maakten we het tijdelijke partijkantoor tot de permanente huiskamer voor de afdeling en was ik onderdeel van het campagneteam van Ronald Plasterk tijdens de interne ledenraadpleging. Toen in 2012 de Tweede Kamerverkiezingen een feit waren, stapte ik met volle overtuiging ook dat campagneteam binnen en behaalden we 30% van de Utrechtse stemmen. In de zomer van 2013 verhuisde ik naar Haarlem en ik kon me niet voorstellen dat er een campagne zou worden gevoerd zonder daar enige bijdrage aan te hebben geleverd. En dat gebeurde ook niet; met veel plezier mocht en mag ik deel uitmaken van het campagneteam hier. Tijdens de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 hebben we ontzettend veel Haarlemmers gesproken met een grote groep vrijwilligers.

Momenteel ben ik werkzaam als projectmanager bij het Wereldmuseum in Rotterdam. De werkzaamheden die ik daar dagelijks met veel plezier mag uitvoeren, komen meer dan van pas bij de functie van secretaris. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de planning van projecten met betrekking tot tentoonstellingen, publicaties, interne verbouwingen en horeca. Ik zit de projectgroepen voor en verzorg notulen tijdens vergaderingen. Door deze ervaring, in combinatie met de kennis van de partij, zowel de mensen, organisatie als cultuur, ben ik van mening dat ik een goede invulling kan geven aan de functie van secretaris in onze afdeling.

Als kandidaat zou ik uiteraard graag de taken die bij de functie van de secretaris horen, op me nemen. Tegelijkertijd zou ik ook graag op andere fronten een bijdrage leveren. Zo zou ik graag verder bouwen aan een levendige afdeling waarin fractie, bestuur, campagneteam en vrijwilligers elkaar goed kunnen vinden en dialoog de ruimte krijgt. Graag draag ik mijn steentje bij om de permanente campagne vorm te geven door (minimaal) maandelijks een actie te plannen om de voeling met de buurt te blijven houden. Het enthousiasmeren en activeren van (potentiële) leden is daar onderdeel van. Het is het streven de afdeling op alle vlakken klaar te stomen voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Samen maken we de afdeling Haarlem. Ik lever vanaf juni graag mijn bijdrage in de functie van secretaris. Op dinsdag 10 juni vraag ik om jullie steun en stem tijdens de Algemene Ledenvergadering. Als er vragen zijn naar aanleiding van deze brief en CV dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Tessa van den Dolder, kandidaat secretaris PvdA Haarlem
[email protected] – 06-53768891