Door op 9 oktober 2013

Kandidaat-lijsttrekker: Moussa Aynan

Moussa Aynan is één van de twee kandidaat-lijsttrekkers van de PvdA Haarlem. Hij bindt de strijd aan met Jeroen Fritz. Tussen 26 oktober en 6 november kunnen alle leden van de PvdA Haarlem kiezen wie zij als lijsttrekker willen. Wie is Moussa? En waarom wil hij lijsttrekker van de PvdA worden? Moussa stelt zich voor:


Voor een betrokken en bevlogen PvdA: Moussa Aynan

Met veel plezier stel ik me kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in Haarlem. Ik geloof in gelijke kansen. Ik geloof in een samenleving waarin iedereen meedoet en niemand aan de kant staat. Ik geloof in een samenleving die zorgt draagt voor degenen die onze hulp nodig hebben. En ik geloof dat je door hard werken nog steeds van een dubbeltje in een kwartje kunt veranderen. Idealen waar de PvdA voor staat en waar ik voor ga.

Als lijsttrekker wil ik me inzetten om onze stad sterk en sociaal te houden. Ik wil me daarbij richten op werk, onderwijs en zorg. Onderwijs is van essentieel belang om vooruit te komen en iedereen die wel eens werkloos of ziek is geweest weet hoe naar dat kan zijn.

De gemeente is vanaf 2015 verantwoordelijk voor de zorg aan haar burgers. Het geld dat hiervoor bestemd is, beslaat de helft van de gemeentelijke begroting. Omdat het vaak om kwetsbare mensen gaat, mag het geld dat voor hen bedoeld is niet aan andere dingen besteed worden. Degenen die het minst hebben, mogen niet het meest getroffen worden. Daar zal ik me als lijstrekker van de PvdA hard voor maken.

Ik zit sinds 2006 in de gemeenteraad en heb veel politieke ervaring opgedaan. Als fractievoorzitter wil ik bouwen aan een hecht team. Dat wil ik doen door vertrouwen te geven en ruimte te bieden zodat ieder fractielid het beste uit zichzelf kan halen. Ik wil blijven investeren in onze relaties met de andere fracties. Voor een raadsmeerderheid hebben we elkaar nu eenmaal nodig. Maar bij het zoeken naar draagvlak staan onze beginselen centraal, en niet het compromis.

Naast het raadswerk wil ik onze aanwezigheid in de wijken en onze contacten met maatschappelijke organisaties verder uitbouwen. Samen met de fractie en het afdelingsbestuur wil ik iedere maand een politiek café organiseren om onze achterban bij de lokale politiek te betrekken. Op deze manier zijn we zichtbaar en aanspreekbaar in de stad.

Ik ben ervan overtuigd dat onze idealen meer waard zijn dan de huidige zeven zetels. Het wordt hard werken, maar ik geloof erin dat we de PvdA samen weer de grootste partij van Haarlem kunnen maken. Ik vraag u mij daarin te steunen. Voor een betrokken en bevlogen PvdA: Moussa Aynan

Kijk voor meer informatie op www.moussa.nl