Door Jan Nieuwenburg op 12 maart 2015

Jan Nieuwenburg, nr. 7 PvdA Noord-Holland

Op woensdag 18 maart kunt u stemmen voor Provinciale Staten. Doen! Het zijn belangrijke verkiezingen waarbij u de politieke koers voor de komende vier jaar bepaalt. Met uw stem heeft u ook invloed op de koers van ons land. Provinciale Staten kiezen namelijk ook de leden van de Eerste Kamer.

Meer mensen vinden nu weer werk, er worden weer meer huizen verkocht en verbouwd en voor het eerst houden mensen meer over in hun portemonnee. Het is nog broos, maar het werkt. Dit is het moment om vastberaden te zijn en vertrouwen te hebben dat de veranderingen die nodig zijn met kennis en zekerheid worden voortgezet in het belang van onze kinderen en onze toekomst. Ons land en onze provincie verdienen goed bestuur en vooruitgang. Geen stilstand of instabiliteit.

Mijn naam is Jan Nieuwenburg en op 15 oktober 1967 geboren in de Florakliniek op steenworp afstand van het Noord-Hollandse provinciehuis in Haarlem. De eerste twintig jaar woonde ik afwisselend met mijn ouders en jongere broer in eerst in Afrika, Zuid-Amerika en Haarlemmermeer (Hoofddorp en Vijfhuizen) en vervolgens vijf jaar in Heemstede. De afgelopen meer dan twintig jaar woonde ik eerst in de binnenstad van Haarlem en nu met veel plezier tien jaar in Haarlem-Schalkwijk met mijn echtgenote Elsbeth en drie jonge dochters. Ik studeerde staats-, bestuurs- en arbeidsrecht in Amsterdam. Al jaren ben ik voor en met veel verschillende mensen professioneel werkzaam voor een goede zorg, goed werk en goed bestuur met het oog op de toekomst van onze stad, onze provincie en ons land. Daarom ben ik ook actief in de politiek en nu kandidaat voor de Provinciale Staten van Noord-Holland (nummer 7, lijst 2).

Mijn grootvaders van mijn moeder en mijn vaders kant zijn mijn inspiratiebronnen. Beiden waren na de Tweede Wereldoorlog actief in het onderwijs, maatschappij en voor de Partij van de Arbeid in Haarlemmermeer. Ze stonden dichtbij mensen en ijverden voor een betere, eerlijke en rechtvaardige toekomst voor de (toekomstige) bewoners van hun dorp en gemeente. Vanaf 1998 ben ik zelf politiek actief in mijn geboortestad Haarlem. Natuurlijk voor de Partij van de Arbeid. De afgelopen acht jaren was ik wethouder van onze provinciehoofdstad Haarlem.

Samen met anderen werkte ik met de mensen en ondernemers in de stad aan een vitale, sociale, leefbare en solidaire stad zonder tweedeling. Ik heb laten zien waarvoor ik sta: een sociaal, integer en slagvaardig bestuur dat dichtbij inwoners en ondernemers staat en resultaten boekt. Een greep uit de resultaten: Mensen kregen of hielden ondanks de crisis een baan. De gemeente zorgde voor meer service en minder regels en de stad werd aantrekkelijker voor bewoners, bezoekers en ondernemers. We gaan zorgvuldig met ruimte om. De lening voor starters op de woningmarkt kwam tot stand en het aantal betaalbare woningen bleef op peil. De nieuwbouw bereikte een hoogtepunt (2009: 900 woningen in een jaar erbij), er werd sterk geïnvesteerd in kwaliteit en energie zuinige woningen. Er kwamen in korte tijd 2000 monumenten bij en de welstandstoets werd klantvriendelijker. Schulddienstverlening en sociale voorzieningen werden beter en Haarlem is voorbereid op goede jeugdzorg. Er is beter onderwijs in betere en nieuwe gebouwen en met het onderwijs drongen we schoolverzuim in Haarlem en omgeving snel terug zodat meer jongeren hun diploma halen.

Voor deze zaken zet ik mij nu nog steeds met passie in. In Haarlem, in Noord-Holland en daarbuiten. Op 18 maart ben ik zeer gemotiveerd om voor de Partij van de Arbeid actief te worden voor onze mooie provincie Noord-Holland. Voor de toekomst van ons land en onze mooie provincie doet het er meer dan ooit toe wie de besluiten neemt. De provincie verdient een integer bestuur dat garant staat voor solidariteit met elkaar, werkt aan een schone, veilige toekomst, kwaliteit, vitaliteit, vooruitgang en goede dienstverlening. Een bestuur dat innovatie bevordert, stuurt op werk voor iedereen en verstandig met ruimte en geld omgaat. Een bestuur dat streeft naar eerlijk delen en er voor zorgt dat iedereen zich thuis voelt en mee kan doen. Een bestuur dat hard en slim werkt zodat iedereen nu en in de toekomst het beste uit zichzelf kan halen. Een bestuur dat samen werkt aan een Sterk en Sociaal Nederland.

Op 18 maart vertrouw ik daarom graag op uw stem!

Noord-Holland Sterker en Socialer

Steun daarom de Partij van de Arbeid

Jan Nieuwenburg, lijst 2 nummer 7

noordholland.pvda.nl

Jan Nieuwenburg

Jan Nieuwenburg

1998-2006: Gemeenteraadslid 2006-2010: Wethouder Ruimtelijke Ordening, Grondzaken, Verkeer- en vervoersbeleid, Volkshuisvesting en Monumentenzorg in college van PvdA (1+1), SP (1) en VVD (1) 2010-2014: Loco-Burgemeester en Wethouder Sociale en Economische Zaken, Onderwijs, Jeugdbeleid, Volkshuisvesting en Monumentenzorg in college van D66 (0,8+0,8), PvdA (1) Groen-Links (1) en VVD (1) 2015- mei 2016: lid Provinciale Staten van

Meer over Jan Nieuwenburg