Peter

De PvdA is een vereniging van leden, in Haarlem bijna 700! Peter is een van de Haarlemse leden. Hij strijdt voor saamhorigheid en dat mensen worden geaccepteerd zoals zij zijn. Daarom is hij lid van de PvdA. Je leest zijn verhaal hieronder.

peter_facebook

Vorig jaar ben ik lid geworden, via zo’n kennismakingslidmaatschap. Ik stem sinds m’n 18e PvdA, en nu vroegen ze of ik lid wilde worden en ik dacht ‘waarom ook niet?’. Ik ben het niet met alles eens, maar ik vind het wel heel goed dat de PvdA verantwoordelijkheid neemt en in de regering zit. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik ben wel altijd achter de PvdA blijven staan.

Saamhorigheid binnen de maatschappij vind ik belangrijk, er zijn voor elkaar en elkaar accepteren zoals je bent. De PvdA zet zich daar voor in. Mensen helpen die het moeilijk hebben, vluchtelingen, noem maar op. Je kunt die mensen toch niet laten barsten? Wel vind ik dat opvang in de eigen regio beter is, in hun eigen omgeving. Minister Ploumen heeft daar ook een plan voor.

Via een vriend ben ik eens bij een bijeenkomst gaan kijken hoe of wat. Toen ben ik meteen actief geworden. Ik ben een doener, dus ik help met allerlei praktische zaken. Wat me aantrekt in de PvdA is dat je mensen van allerlei pluimage tegenkomt. Iedereen kan op zijn manier meedoen. Het is ook leuk om van binnenuit te zien hoe het werkt in een partij. Tot nu toe heb ik het altijd alleen van een afstand bekeken en natuurlijk wel gestemd, maar nu zie je het meer achter de schermen.

Op de website staat van alles over opleidingen en netwerken waar je je bij kunt aansluiten. Ik heb wel interesse in het Roze netwerk, voor LHBT’ers. Je ziet toch wel dat de acceptatie van homo’s hier en daar wat minder wordt. Dat is een slechte ontwikkeling en daar moeten we tegenin gaan. De verzorging van wieg tot graf is ook niet meer zo vanzelfsprekend, ik heb geen kinderen, en dan denk ik ‘hoe ga ik dat regelen als ik ouder ben’. In zo’n netwerk kun je daar met elkaar over nadenken en plannen maken.

Waarom je lid moet worden? Hetzelfde doen als wat de PvdA in de regering doet. Niet weglopen voor je verantwoordelijkheid.

Peter is 50 en sinds maart 2014 lid van de PvdA. Strijd jij net als Peter voor saamhorigheid en het accepteren van mensen zoals zij zijn? Word dan nú lid van de PvdA en lees op deze pagina wat je in Haarlem kunt doen! Samen staan we sterk. Samen kunnen we onze idealen waar maken.