Eva

De PvdA is een vereniging van leden, in Haarlem bijna 700! Eva is een van de Haarlemse leden. Zij strijdt voor een rechtvaardige samenleving waar iedereen een plek heeft. Daarom is zij lid van de PvdA. Je leest haar verhaal hieronder.

eva_facebook

De afgelopen tijd heb ik veel vrijwilligers, medewerkers en politici van de PvdA leren kennen. Tijdens mijn stage bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA merkte ik hoeveel plezier ik haalde uit gesprekken over maatschappelijke en politieke vraagstukken. Bijvoorbeeld de vraag hoe je omgaat met uitgeprocedeerde asielzoekers en hoe je jonge asielzoekers goede opvang en onderwijs biedt. De PvdA staat voor een humaan asielbeleid en daar sta ik helemaal achter.

Een rechtvaardige samenleving waarin iedereen een plek heeft. Waarin we solidair zijn met de zwakkeren. Dat vind ik heel belangrijk. Daarom vind ik het ook zo goed dat Lodewijk Asscher nu de schijnconstructies aanpakt door uitbuiting en onderbetaling tegen te gaan. Mensen hebben recht op goed werk en uitbetaling volgens de CAO en het minimumloon.

Mensen met elkaar in contact brengen en met elkaar verbinden spreekt me aan bij de PvdA. Ik woon zelf in een buurt met veel verschillende achtergronden en ik vind diversiteit iets heel moois. Vorige week deed ik voor het eerst mee met een buurtactie van de PvdA Haarlem en dat was veel leuker dan ik van tevoren had gedacht. Je spreekt mensen over hun buurt en hun woonomgeving en hoort wat er speelt in een wijk. Ik zou zelf ook willen werken aan een schonere leefomgeving.

Ik ben niet alleen lid van de PvdA, maar ook van de Jonge Socialisten. We zijn nu bezig om de afdeling Haarlem op te richten. Daar heb ik ook veel zin in. Het leuke van lid zijn van de PvdA is dat je veel nieuwe mensen leert kennen. Dat is ook goed voor je netwerk én je wordt uitgedaagd om na te denken over je eigen ideeën.

Eva is 23 en sinds november 2014 lid van de PvdA. Strijd jij net als Eva voor een rechtvaardige samenleving? Word dan nú lid van de PvdA en lees op deze pagina wat je in Haarlem kunt doen! Samen staan we sterk. Samen kunnen we onze idealen waar maken.