Artie

De PvdA is een vereniging van leden, in Haarlem bijna 700! Artie is een van de Haarlemse leden. Zij wil dat iedereen de kans krijgt op een goed leven. Daarom is zij lid van de PvdA. Je leest haar verhaal hieronder.

artie_facebook

Ik was 23, net afgestudeerd en had een leuke baan op het Ministerie van Economische Zaken. Op een dag was ik bij een overleg in de Eerste Kamer. Ineens besefte ik dat ik mijn leven al aardig op orde had en wat een mooie kansen ik had gekregen door te kunnen studeren. Ook zag ik in hoe politieke beslissingen de kansen op een goed leven kunnen beïnvloeden. Dat besef is voor mij de reden geweest om lid te worden van de PvdA. Iedereen moet een kans krijgen in het leven en vanuit sociaal-democratische waarden wil ik daar aan bijdragen.

In de eerste jaren was ik landelijk actief, onder andere in de vrouwenbeweging. Bij een bijeenkomst op het stadhuis over de toekomst van Haarlem werd ik door oud-wethouder Jan Nieuwenburg gevraagd of ik lokaal actief wilde worden. Inmiddels zit ik alweer voor de tweede periode in de gemeenteraad. Armoedebeleid is één van de onderwerpen waarmee ik me bezighoud. We hebben er net voor gezorgd dat het budget voor armoedebestrijding volledig besteed wordt en dat het terecht komt bij de mensen die het nodig hebben. De PvdA kan hierin het verschil maken. Als raadslid zet ik me in voor het bieden van bestaanszekerheid aan mensen. Iedereen moet bijvoorbeeld voldoende geld hebben voor de eerste levensbehoeften.

Kansen krijgen in het leven begint ook bij goed onderwijs en een goede taalbeheersing. Onlangs heb ik diploma’s uitgereikt bij het Taalstimuleringsprogramma. Ouders worden daar geholpen samen met hun kinderen te lezen om ze daarmee een betere start op de basisschool te geven. Ook open staan voor andere culturen en mensen met elkaar in verbinding brengen spreekt me aan in de PvdA.

Er zijn heel veel mensen met een rood hart, en ik zou zeggen: laat het zien, laat zien wie je bent en waar je voor staat. Er is ruimte voor iedereen. Het maakt niet uit uit welke cultuur je komt of welke opleiding je hebt. Laten we elkaar helpen door iedereen kansen te bieden op een goed leven en grijp die kansen zelf ook.

Artie is 40 en sinds 2003 lid van de PvdA. Strijd jij net als Artie voor een samenleving waarin iedereen de kans krijgt op een goed leven? Word dan nú lid van de PvdA en lees op deze pagina wat je in Haarlem kunt doen! Samen staan we sterk. Samen kunnen we onze idealen waar maken.