7 november 2015, om 18:00, Koninklijk Instituut voor de Tropen | Mauritskade 63 | Amsterdam | Koninklijk Instituut voor de Tropen | Mauritskade 63 | Amsterdam

Afrikadag 2015

2015 Afrikadag

Natuurlijk organiseert de Foundation Max van der Stoel (FMS) ook dit jaar weer de Afrikadag, dé dag over Afrika en internationale samenwerking. Afrikadag 2015 vindt, net als voorgaande jaren, plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam op zaterdag 7 november.

Op zaterdag 7 november is het weer zover: de Afrikadag 2015! Ook dit jaar zal dit bijzondere evenement plaatsvinden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Onze hoofdgasten zijn niemand minder dan Makhtar Diop, vicepresident voor Afrika bij de Wereldbank, Bert Koenders, minister van Buitenlandse Zaken, Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en Lodewijk Asscher, vicepremier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het hoofdthema ‘nieuwe spelers’ in Afrika zal worden besproken door vele interessante sprekers en enthousiaste bezoekers in meer dan veertig workshops, debatten, lezingen en op de informatiemarkt. Ook is er natuurlijk weer een rijk gevuld cultuurprogramma met interviews, films, live muziek, dans en een boekpresentatie! Speciale aandacht voor het thema is er in het “China and Africa”-debat en tijdens de niet te missen presentatie van Michiel Hulshof over Chinese steden in Afrika. Na de afsluitende borrel in de centrale hal van het KIT sluiten we de dag in stijl af met de afterparty “Africa at Night” in de Q-Factory waar Afrikaans eten en extatische Afrikaanse beats tot een fantastisch dansfeest zullen leiden. Tot op 7 november!

Ga naar de website en koop snel je kaartje.

De Afrikadag 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door S&D, Oxfam Novib, Plan Nederland, Koninklijk Instituut voor de Tropen, Tax Justice Nederland, FMO, NIMD, EP-Nuffic, Cordaid, Partos en mediapartner Vice Versa.