Klimaatmars Amsterdam, 10 maart 2019

12 maart 2019

PvdA Haarlem maakt zich serieus zorgen over het klimaat, en zet zich daarom in voor de verduurzaming van onze stad. 

Afgelopen zondag liep PvdA Haarlem, fractie en bestuursleden, mee met de Klimaatmars in Amsterdam. Mensen verzamelden zich, ondanks het slechte weer, op de Dam, en later het Museumplein. 

Volgens een woordvoerder van Milieudefensie deden er nog nooit zoveel mensen mee aan een klimaatmars in Nederland: “Het zegt twee dingen: mensen maken zich serieus zorgen, anders ga je niet op je vrije zondag in de kou en de regen staan, en mensen willen dat er nu echt iets gaat gebeuren. Meer dan ooit moet het klimaat bovenaan de politieke agenda staan.”

Aan het eind van de vorige bestuursperiode heeft de toenmalige fractie het initiatief genomen voor een Haarlems Klimaatakkoord, een initiatief dat inmiddels is omarmd door de coalitie. Afgelopen vrijdag organiseerde de gemeente een kick-off bijeenkomst, in het Seinwezen. 

Bij de Kadernota komend voorjaar, komt het college als uitwerking van een PvdA-motie uit november 2018 bij de begrotingsberaadslaging met een spoorboekje dat concreet moet leiden tot een (eerste) Klimaatbegroting in 2022; een nieuw traject, waarbij de Raad nauw zal worden betrokken. 

PvdA Haarlem

Isabelle Wisse