Door Campagneteam op 14 januari 2014

Diederik Samsom langs de deuren in Schalkwijk

Maandag 13 januari bracht PvdA-leider Diederik Samsom een verrassingsbezoek aan Haarlem. Samen met de Haarlemse lijsttrekker Jeroen Fritz ging hij langs de deuren in Boerhaavewijk om te horen wat bewoners vinden van hun wijk. Daarna gingen beide PvdA’ers tijdens een kleine bijeenkomst in koffiehuis Nazar in gesprek met Haarlemmers.

Elke week gaat de PvdA in een Haarlemse buurt langs de deuren, om van buurtbewoners te horen wat zij vinden van hun buurt en hun stad. Dit keer sloot Samsom hierbij aan. Samen met PvdA-lijsttrekker Jeroen Fritz en enkele andere Haarlemse PvdA-kandidaten belde hij aan bij bewoners van Boerhaavewijk en ging hij in gesprek over hun buurt en het kabinetsbeleid.

Aansluitend was er een kleine openbare bijeenkomst in Nazar, een broodjeszaak bij winkelcentrum Schalkwijk. Hier sprak Samsom met mensen die actief zijn in Schalkwijk, zoals leden van de wijkraden, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Daar benadrukte Samsom het belang van de verkiezingen van 19 maart. Samsom: “Twee zaken die mensen het meest raken, werk en zorg, gaan binnenkort naar de gemeente. Het maakt dan groot verschil wie er in het stadhuis aan het roer staat. Of dat een partij is die pal staat voor meer banen en goede zorg in de buurt, of een partij die het geld liever uitgeeft aan asfalt of lantaarnpalen. Als u kiest voor een sterker en socialer Haarlem, dan bent u bij de PvdA aan het juiste adres.”

PvdA-lijsttrekker Jeroen Fritz licht toe waarom de PvdA in Haarlem elke week langs de deuren gaat. Fritz: “Politiek is veel meer dan wat er in het stadhuis of in de Tweede Kamer gebeurt. Daarom vind ik het zo belangrijk om ook in de buurten aanwezig te zijn, in gesprek met de Haarlemmers. Dan hoor je pas echt wat mensen bezig houdt. De meeste mensen zijn positief over hun wijk en wonen fijn in Haarlem. Maar ze maken zich ook zorgen, bijvoorbeeld over hun baan, de veiligheid in hun buurt en of we nog wel voldoende naar elkaar omkijken. Daar maakt de PvdA zich hard voor in Haarlem. Voor een sterke en sociale stad, met veilige en leefbare buurten. Voor een Haarlem dat werkt.”

Diederik Haarlem 3 kl

Diederik Haarlem 4 kl

Diederik Haarlem 6 kl

Diederik Haarlem 7 kl

Diederik Haarlem 5

Kijk voor meer foto’s op Facebook.

Campagneteam

Campagneteam

Het campagneteam houdt zich zowel bezig met de permanente campagne als met op specifieke verkiezingen gerichte campagnes. De permanente campagne is bedoeld om constant in contact te blijven met de Haarlemse burgers. Daar moet boven water komen wat er speelt in de wijken (zowel in positieve als in negatieve zin). Verkiezingscampagnes zijn projectmatig van opzet

Meer over Campagneteam