Werkgroep Wijken

Wijken

In elke buurt moet je veilig en prettig kunnen wonen. Deze werkgroep ontwikkelt ideeën om de Haarlemse buurten nog veiliger en prettiger te maken, daarvoor maken we gebruik van de ervaringen van Haarlemmers in hun buurt. Onderwerpen die in deze werkgroep aan de orde kunnen komen zijn o.a. wonen, onderhoud van de openbare ruimte en veiligheid.
Coördinatie: Ienke Verhoeff.   Zie hier de deelnemerslijst.


17 maart 2015 – vervolgbijeenkomst


1 maart 2015 – Oproep: Wie kent bewonersinitiatieven?


19 februari 2015 – vervolgbijeenkomst
Focus op participatie. Initiatieven en ideeën die hier in Haarlem worden uitgewerkt en ervaringen van elders. Diana van Loenen zal een presentatie verzorgen over de ideeën die zij met collega raadsleden aan het uitwerken is en waaraan de werkgroep mogelijk een bijdrage kan leveren. Piet de Vries gaat zijn kennis delen over welke initiatieven hij kent die elders in Nederland zijn uitgeprobeerd of in discussie zijn.
Lees het verslag»


14  januari 2015 – vervolgbijeenkomst
Aan de orde komen: Inventarisatie van onderwerpen, uitdieping per onderwerp (participatie, bestuursstijl, bezuinigingen onderhoud) in drie groepen, waarna terugkoppeling en nadere afspraken. Voor details zie de agenda»
Lees het verslag»


18 november 2014 – startbijeenkomst
Na een voorstel rondje zijn we op zoek gegaan naar de onderwerpen die de werkgroep zou kunnen oppakken de komende periode. Lees het verslag»