Vicefractievoorzitter, Gemeenteraadslid

Renée Roodhuizen

Commissie Beheer
Renée Roodhuizen

Over Renée Roodhuizen

[email protected]

Wat wil je de komende periode als raadslid bereiken?

 Ik vind het om te beginnen al een enorme eer dat ik de kans krijg om over deze vraag na te denken. Het feit dat ik in een positie kom om iets te kúnnen betekenen vind ik bijzonder en zal ik met zorg doen. Momenteel is het zo dat een te groot aantal Haarlemmers vecht om de eindjes aan elkaar knopen. Hen wil ik graag helpen perspectief te vinden. Verder ben ik blij dat de PvdA actief inzet op de zichtbaarheid van vrouwen, ik ben me bewust van mijn rol en hoop meisjes en vrouwen te kunnen inspireren dat niks te gek is en je alles kunt bereiken. Juist als vrouw! 

 Wat doe je in het dagelijks leven? (en/of wat heb je aan werk gedaan?)

Na mijn studie Politicologie aan de Universiteit Leiden heb ik twee jaar als witwas en fraude analist gewerkt bij Binck Bank en Triodos. Ik heb aan hele interessante cases gewerkt waarin ik midden tot grote bedrijven tegen het licht heb gehouden. Naast politiek en beleid heb ik nog andere grote passies: technologie en gaming. Om deze passie uit te diepen heb ik na mijn tijd als financieel analist een jaar bij Coolblue gewerkt als Projectmanager retail in Team Gaming. Ik heb ontzettend gave dingen mogen doen!

 Wie is je politieke idool en waarom?

Als jongste congreslid (VS) inspireert Alexandria Ocasio-Cortez mij om altijd je niet uit het veld te laten slaan ondanks de weerstand die je mogelijk ervaart. Met haar sociaaldemocratische opvattingen staat ze er vaak alleen voor maar dit weerhoudt haar niet om te op te komen voor haar idealen. Evenmin dat het vrouw- en jong zijn haar in de weg staat. 

 Waar ben je opgegroeid? Waar woon je nu?

 Ik ben opgegroeid in Lochem, een mooie stad in de op Achterhoek (Gelderland). Ik ging naar de middelbare school in Zutphen. Na mijn studie Politicologie aan de Universiteit Leiden ben ik in Haarlem komen wonen. Ik woon al bijna 3 jaar met veel plezier in het Centrum naast het oude V&D gebouw. 

 Waarom heb je voor de PvdA gekozen?

 Als ik zeg dat ik uit een rood nest kom is dat een understatement. Mijn vader heeft 35 jaar bij de FNV gewerkt en het ging aan de eettafel vroeger vaak over wat er socialer kon in Nederland. Op jonge leeftijd was het mijn droom om de eerste vrouwelijke minister-president te worden. Want een vrouw op die post wordt hoogtijd. Op mijn 15e ben ik lid geworden van de Jonge Socialisten (JS) en de PvdA en vanaf 2015 van alleen de PvdA (inmiddels dus 11 jaar lid). Ik sta achter het sociaaldemocratisch gedachtegoed en zet me als onderdeel van de prachtige LHBTI-community vol strijdlust in voor een inclusieve en sociale samenleving met gelijke kansen voor iedereen!

 Wat is jouw favoriete plek in Haarlem?

 Zoals gezegd woon ik met plezier in het centrum van Haarlem en geniet ik van de horeca die onze stand rijk is. Het uitzicht van de Dakkas blijf ik elke keer weer bijzonder vinden en het weidse gevoel van het Veerkwartier zoek ik ook graag op. 

 Waar kun je mij volgen?

 Leuk als je me volgt op mijn socials. Ik sta altijd open voor ideeën of persoonlijke verhalen. Hopelijk tot binnenkort! 

 @rroodhuizen (Instagram)

@roodhuizenrenee (Twitter) 

linkedin.com/in/reneeroodhuizen (LinkedIn)