Ombudsteam

algemene info

OmbudsteamDe mensen die op het spreekuur van het PvdA-Ombudsteam komen, hebben zeer uiteenlopende hulpvragen. Deze kunnen betrekking hebben op huisvesting, uitkering, inkomen of andere problemen. Vaak is de hulpvraag niet duidelijk genoeg overgekomen bij de betrokken instantie. Het ombudsteam kan dan, als onafhankelijke instantie, juist goed werk doen. Mede omdat zij goede contacten heeft met o.a. de politiek, gemeente, en andere organisaties.

Het is voor ons, medewerkers, een uitdaging om oplossingen te vinden. Vaak kunnen de problemen, die soms al maandenlang onoplosbaar leken, binnen enkele weken uit de wereld worden geholpen. Soms laat de bestaande wetgeving niet toe om het probleem op te lossen. Maar als een oplossing van het probleem toch gerechtvaardigd is, nemen wij contact op met de gemeenteraadsfractie van de PvdA of de landelijke fractie in Den Haag. De partij beschouwt dit als nuttige informatie. Het kan leiden tot wijzigingsvoorstellen voor een bepaalde wet.

Haarlemmers en bewoners uit de omliggende gemeenten kunnen op afspraak in het clubhuis van de PvdA Haarlem, Truus Oversteegenstraat 169 langskomen of contact opnemen met een medewerker van het ombudsteam door te bellen met 06-82146621. Het team is ook bereikbaar per e-mail: ombudsteam@pvdahaarlem.nl.

Lijkt het je leuk om lid te worden van het ombudsteam? Laat het dan weten, het ombudsteam is op zoek naar versterking!

Zie verdere informatie over ons ombudswerk.
Het team bestaat uit de volgende leden.