Algemeen bestuurslid coördinator Zandvoort

Marlène Sjerps

Marlène Sjerps

Over Marlène Sjerps

In 1957 werd ik in Zandvoort als Mark geboren. En Zandvoort werd al snel te klein voor mij: ik wilde wel meer van de wereld buiten mijn geboortedorp zien. Uiteindelijk ben ik via een aantal omzwervingen 1998 weer in Zandvoort terug gekeerd om daar met mijn vrouw een pension te beginnen. Ik heb twee prachtige dochters, Loulou en Charley. Op een gegeven moment moest ik een onontkoombaar besluit nemen en hier naar handelen: Mark werd Marlène.

Ik ben, in willekeurige volgorde, beeldhouwster, Klusmadam en zangeres. Ik heb een atelier in de voormalige Mariaschool waar ik ook aan een groeiende groep cursisten les geef in beeldhouwen.

Als autodidact beeldhouwster heb ik een sterke band met het kunst- en cultuurgebeuren in Zandvoort. Kunst en cultuur is iets waar ik mij graag sterk voor maak. Het feit dat ik daarnaast ook transgender ben heeft mij in mijn leven ook erg gevoelig gemaakt voor alles wat naar discriminatie en onrechtvaardigheid riekt. Toen dus vanuit de PvdA de vraag kwam of ik mij sterk wilde maken voor een Zandvoort waar voor zowel kunst en cultuur als een verdergaand sociaal bewustzijn plek zou zijn hoefde ik niet lang na te denken en stelde ik mij kandidaat.