Loek

De PvdA is een vereniging van leden, in Haarlem bijna 700! Loek is een van de Haarlemse leden. Zij strijdt voor een samenleving waarin we solidair zijn met elkaar. Daarom is zij lid van de PvdA. Je leest haar verhaal hieronder.

loek_facebook

“Als u zich niet met de politiek bemoeit, dan bemoeit de politiek zich wel met u.” Een uitspraak van Alfred Mozer, voor wie ik werkte op het partijbureau begin jaren ’50. En mijn motto is ‘als je iets wilt veranderen, dan moet je wel lid zijn van een goede club’. Daarom ben ik sinds 1950 lid van de PvdA en in al die jaren is er al veel bereikt. Toch is het belangrijk om te blijven strijden. Bijvoorbeeld tégen een tweedeling in de maatschappij en vóór goed onderwijs en culturele opvoeding.

We moeten op een goede manier met elkaar samenleven. Door open te staan voor andere mensen en andere culturen. Het veilig stellen van pensioenen is voor mij ook een belangrijk thema. Beetje bij beetje gaan de lasten omhoog. Dat moet voor ouderen wel betaalbaar blijven.

Zelf heb ik me op verschillende terreinen ingezet voor de PvdA. In het bestuur, een korte periode in de gemeenteraad en in de provincie. Tot voor kort was ik ook actief binnen de ouderenbond ANBO. Het was leuk om mee te doen en mee te denken in een politieke partij. Samen met anderen kijken hoe je dingen kunt verbeteren, je mening toetsen en jezelf ontwikkelen. Het zijn allemaal goede en leuke redenen om lid te zijn van de PvdA.

Op 1 mei jl. kreeg ik de Willem Drees-penning van de partij omdat ik 65 jaar lid ben. Natuurlijk blijf ik strijden voor ons gezamenlijk ideaal. Een samenleving waarin we delen, solidair zijn en begrip en respect tonen voor anderen.

Loek is 84 en al meer dan 65 jaar lid van de PvdA. Strijd jij net als Loek voor een samenleving waarin we delen en solidair zijn met elkaar? Word dan nú lid van de PvdA en lees op deze pagina wat je in Haarlem kunt doen! Samen staan we sterk. Samen kunnen we onze idealen waar maken.