Verslag PvdA in de Buurt – Meerwijk

5 februari 2018

Verslag PvdA in de Buurt – Meerwijk
Tot 21 maart gaan we van deur tot deur, van straat tot straat en van buurt tot buurt met zo veel mogelijk Haarlemmers in gesprek te gaan over hun zorgen en wensen. Zaterdag 3 februari waren we met een enthousiaste groep in de Meerwijk. We bedanken alle bewoners voor de warme gesprekken. Benieuwd waar de bewoners mee kwamen? Lees het in dit verslag.

Een schone, prettige buurt
De bewoners zien graag dat er wordt geïnvesteerd in de openbare ruimte in Meerwijk. Schonere straten, beter onderhoud van het groen en plekken voor kinderen om te spelen, die nu ontbreken. In de straten zien we rare kuilen en hobbels in het wegdek en op de stoepen. De bewoners hebben hebben last van zulk achterstallig onderhoud. Nu de financiële crisis voorbij is wil de PvdA dat er wordt geïnvesteerd in de buurt zodat alle bewoners zeker kunnen zijn van een schone, prettige buurt. Wil je meer weten over onze plannen voor prettige buurt?

Lees meer: https://haarlem.pvda.nl/standpunten/groen/

Betaalbaar en prettig wonen
In delen van Meerwijk zijn de laatste jaren woningen opgeknapt. De bewoners zijn daar blij mee, het is een verbetering voor de buurt. Andere woningen zijn grondig toe aan een opknapbeurt. Sommige bewoners hebben last van vocht, tocht en schimmel. De PvdA wil dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost en vindt de huidige situatie onacceptabel. Geen enkele Haarlemmer zou in een woning moeten leven die ziek maakt. Ymere moet er snel voor zorgen dat bewoners zeker kunnen zijn van een fijne, goed onderhouden woning.

Vele bewoners maken zich zorgen over betaalbaar wonen. We kwamen jongeren tegen die nog bij hun ouders woonden en ouderen die willen doorstromen naar een seniorenwoning. De PvdA wil 16.000 extra woningen voor lage- en middeninkomens zodat iedereen zeker kan zijn van een betaalbare woning.

Lees meer over onze plannen voor betaalbaar wonen: https://haarlem.pvda.nl/standpunten/wonen/