Door Remy Wilshaus op 4 juni 2015

Terugblik buurtactie en barbecue Delftwijk

Op zaterdag 30 mei 2015 waren meer dan 25 van onze vrijwilligers in Delftwijk en Sinnevelt. Samen met Tweede Kamerlid Jeroen Recourt gingen we van deur tot deur om met bewoners te praten over de buurt: wat gaat er goed en wat moet er beter? Aan het einde van de middag was er een buurtbarbecue bij de Stayokay. Ook minister Ronald Plasterk was daarbij aanwezig.

Tijdens onze gesprekken in de buurt tonen de meeste bewoners zich tevreden over de rustige woonomgeving, over het groen in de buurt en het winkelaanbod. Natuurlijk zijn er ook dingen die beter kunnen. Sommige bewoners geven aan dat zij ontevreden zijn over de verkeersveiligheid, het parkeren van auto’s in de buurt en troep op straat. De resultaten van deze gesprekken geven we door aan onze raadsleden. Waar mogelijk gaan we op zoek naar manieren om de situatie te verbeteren. Met sommige bewoners hebben we afgesproken contact te houden over heel specifieke situaties.

Daarnaast hebben we bewoners gevraagd naar de onderwerpen die het kabinet zou moeten aanpakken. De meeste bewoners noemden het aanpakken van de (jeugd)werkloosheid, de zorg en het (nog verder) aan banden leggen van bonussen in de financiële sector.

Op Facebook staat een fotoverslag van deze zonnige en gezellige dag, inclusief de buurtbarbecue in de Stayokay met minister Ronald Plasterk. Ook Haarlem 105 plaatste een fotoverslag op Facebook.

De volgende PvdA in de buurtactie is op zaterdag 19 september. Ook dan gaan we weer van deur tot deur in een van de Haarlemse buurten om met bewoners te spreken. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor alvast aanmelden door een e-mail te sturen aan het campagneteam: campagneteampvdahaarlem@gmail.com.