Stem 20 maart op een Haarlemmer voor de Provinciale Staten!

10 maart 2019

Stem 20 maart op een Haarlemmer voor de Provinciale Staten!

Op 20 maart is het zover. Dan zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen.
Om u inhoudelijk voor te bereiden kunt u de verkiezingsprogramma’s lezen voor Provinciale Staten en het Hoogheemraadschap van Rijnland of met hulp van de stemwijzer kijken bij welke partij u uitkomt.

Maar het is ook leuk om kennis te maken met de kandidaten. Hieronder stellen we twee kandidaten voor Provinciale Staten voor.

Annette de Vries (nr. 3 op de PvdA-lijst) vertelt:  “Ik woon sinds mijn jeugd in Haarlem en geniet elke dag van de heerlijke omgeving. Ik leef en werk vanuit een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. Ik ben jurist geworden om kwetsbare mensen te helpen. Ik zet mij in voor de PvdA omdat dat een partij is die problemen benoemt én zoekt naar oplossingen. Na jarenlang politiek engagement vanuit de coulissen heb ik mij spontaan kandidaat gesteld voor Provinciale Staten om de grote uitdagingen waar we voor staan in een breder verband te kunnen aanpakken.

Zoals het opwekken van duurzame energie en het realiseren van de energietransitie met een eerlijke verdeling van de kosten daarvan. Ik zet me in voor voldoende betaalbare woonruimte voor starters en ouderen, zonder verlies van alle groene ruimte. Met versterking van de mobiliteit binnen en buiten de regio, door aansluiting op het F-net van de snelle fietsroutes en goede OV-verbindingen. Samen met inwoners, gemeenten en bedrijven wil ik hiervoor strijden. Samenleven doe je nu eenmaal niet alleen”.

Tim Wagelaar (nr. 10 op de PvdA-lijst): “Met 18 jaar ben ik bij de aankomende verkiezingen de jongste kandidaat namens de Partij van de Arbeid. De politiek ben ik ingegaan omdat ik geloof dat het belangrijk is dat de belangen van de jongeren vertegenwoordigd worden in de provincie. Het is namelijk een cliché, maar wel waar; de jeugd heeft de toekomst. De PvdA is bij uitstek de partij die zich inzet voor deze toekomst.
Van sommige dingen wil je als jongere namelijk zeker zijn. Nu en in de toekomst.

Goedkope woningen, betaalbaar onderwijs en een schoon klimaat moeten vanzelfsprekend worden.
Nu kan ik als student nog geen betaalbare kamer vinden, is het onderwijs prijzig en net zoals alle klimaatspijbelaars maak ik me heel veel zorgen om het klimaat. Daarom moeten we gaan bouwen, verduurzamen en investeren in onderwijs. Vanuit de Provinciale Staten wil ik hier voor gaan knokken. 20 maart wordt mijn eerste keer stemmen en ik kijk er nu al naar uit om het hokje bij de PvdA rood te mogen kleuren. Want de PvdA is de partij die zich echt inzet voor die mooie, eerlijke en groene toekomst waarin ik geloof”.

Waar ben je naar op zoek?