Door Dion Heinis op 9 maart 2022

Stadsdeal Ouderenhuisvesting ondertekend!

Op maandag 7 maart tekende een grote groep organisaties woningcorporaties, zorgorganisaties, projectontwikkelaars en de gemeente de Stadsdeal Ouderenhuisvesting tegen het dreigende woningtekort voor Haarlemse ouderen.

Voldoende en goede woningen voor Haarlemse ouderen

De deal moet zorgen voor genoeg passende woningen voor de toekomstige generatie Haarlemse ouderen in levensloopbestendige en inclusieve wijken. De organisaties hebben daarbij als doel om initiatieven uit de stad op het gebied van ouderenhuisvesting nauwer te verbinden aan projectontwikkelaars en woningcorporaties zodat de kans op realisatie wordt vergroot en er meer woonvariatie ontstaat. De stadsdeal is een eerste stap, want de komende jaren zullen er meer afspraken nodig zijn om de doelen in de stadsdeal waar te maken.

Initiatiefvoorstel voor een vergrijzingsproof Haarlem

De stadsdeal is onderdeel van het initiatiefvoorstel van PvdA Haarlem voor een vergrijzingsproof en levensloopbestendig Haarlem. Dit initiatiefvoorstel werd in 2020 door een grote meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Maker van het initiatiefvoorstel Dion Heinis: ‘’Haarlem heeft een bijzondere geschiedenis als het gaat om ouderenhuisvesting, met bijvoorbeeld prachtige hofjes en allerlei woongroepen, maar er is nog enorm veel werk te doen om de stad vergrijzingsproof te maken. Met deze deal en het enthousiasme van de partijen die meedoen kunnen we een stad worden die uitblinkt in ouderenhuisvesting!’’

Ook goed nieuws voor starters

De stadsdeal is niet alleen goed nieuws voor ouderen, maar zeker ook voor jongeren en starters, want met nieuwe stedelijke woonconcepten voor ouderen komen woningen vrije en kan een ”wooncarrièrekettingreactie” ontstaan.

Ondertekening van de Stadsdeal Ouderenhuisvesting in Hof van Leijh aan de Schipholweg.

Dion Heinis

Dion Heinis

Waar zet jij je voor in als raadslid? Veel van waar ik me voor inzet heeft te maken met het oplossen van de wooncrisis en de klimaatcrisis. Veel mensen in mijn omgeving zijn door de torenhoge prijzen en ellenlange wachttijden Haarlem uitgeduwd. Ik wil bijdragen aan onze ambitie om tot en met 2030 (in negen

Meer over Dion Heinis