Door Artie Ramsodit op 23 september 2013

Schalkstad: voorkomen dat fasering resulteert in blokkering

Afgelopen donderdag hebben PvdA, VVD en D66 voorgesteld de fasering van het project Schalkstad te heroverwegen wanneer dit resulteert in blokkering. De wethouder zal deze toezegging in een brief aan de raad vastleggen.

Dit was voor ons een voorwaarde om in te kunnen stemmen met het bestemmingsplan Schalkstad dat deze week opnieuw in de gemeenteraad aan de orde komt. Immers, stel dat een Primark zich wil vestigen in de Zuidstrook van Schalkstad, dan wil je deze kans niet mislopen. Daarbij kan de gemeente voorwaarden stellen voor het kostenverhaal en een integrale aanpak waardoor heel het project Schalkstad hier profijt van heeft.

De afgelopen twee weken heb ik met verschillende partijen gesproken en ben ik samen met Roel Schaart op werkbezoek geweest met de VVD, D66 en Haarlem plus in het winkelcentrum. We kregen een rondleiding van de voorzitter van de winkeliersvereniging en de woordvoerder van de vereniging van eigenaren. Dat was heel waardevol omdat we samen rondliepen en merkten dat er ontzettend veel inzet is om het winkelcentrum te laten bruisen. Ik ben er zelf wel regelmatig voor boodschappen. Mijn man gaat er naar de kapper ik drink er koffie en eet er een Turks broodje. Het was echter goed om er te zijn met een aantal andere raadsleden. Hierdoor ontstaat er in de raad ook meer urgentie.

Ik ben blij met dit resultaat naar aanleiding van contacten met VVD vanwege de herbestemming van het oude postkantoor. De fasering bij de ontwikkeling van Schalkstad had drie jaar gelden het doel om tot een snelle doorstart van Schalkstad te komen nadat de samenwerkingsovereenkomst met ING in 2009 werd ontbonden. De gekozen fasering lijkt de herontwikkeling te vertragen omdat het heel ingewikkeld is om tot gezamenlijke afspraken te komen. De PvdA vinden het belangrijk dat de ontwikkeling van Schalkstad zo snel mogelijk in beweging komt omdat dit goed is voor de bewoners, voor de winkeliers, voor de verhuurders en voor de stad.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit