Regiorijder nog niet op de rit

22 januari 2018

Vanaf het begin van 2017 heeft Haarlem een nieuwe vorm van vervoer: de RegioRijder. Deze verzorgt het vervoer voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen en kwam in de plaats van de Bios-groep. Na een paar kinderziektes in het begin kwam het vervoer goed op gang. Maar sinds het leerlingenvervoer erbij werd gevoegd ontstonden er grote problemen. Die moeten van de PvdA snel worden aangepakt.

De participatieraad maakte na de zomer melding van de problemen. Het leerlingenvervoer in de andere gemeenten leverde grote problemen op: leerlingen die heel lang moesten wachten, chauffeurs die niet goed met de kinderen konden omgaan en ook steeds wisselende chauffeurs. In Haarlem is het leerlingenvervoer nog apart geregeld, maar er moest worden beslist of er opnieuw moest worden aanbesteed.

Gegeven deze situatie heeft Haarlem ervoor gekozen om het leerlingenvervoer nog even niet opnieuw aan te besteden. Het bestaande contract is verlengd tot maximaal eind juli 2019. Zo kan de gemeente rustig kijken hoe het met de RegioRijder gaat. Als blijkt dat het verantwoord is om toch bij RegioRijder aan te sluiten met het leerlingenvervoer, kan dat alsnog worden geregeld. De PvdA heeft steeds gezegd dat het belangrijk is dat kwetsbare mensen goed vervoer hebben. We zullen de situatie rondom de RegioRijder én het leerlingenvervoer daarom kritisch blijven volgen.