Door Artie Ramsodit op 20 februari 2014

PvdA wil Haarlemse Taskforce Jeugdwerkloosheid

De PvdA wil een Haarlemse Taskforce tegen de jeugdwerkloosheid. Dat voorstel zal ik donderdag 20 februari in de raadscommissie Ontwikkeling doen, bij bespreking van de Arbeidsmarktagenda.

De werkloosheid in Haarlem is gelukkig nog lager dan in vergelijkbare andere steden. Uit de laatste Recessiemonitor blijkt dat de werkloosheid in Haarlem bijna een kwart lager ligt dan het gemiddelde in vergelijkbare steden. Tegelijkertijd groeit ook in Haarlem het aantal jongeren dat met moeite aan het werk komt. Ook is het voor jongeren steeds lastiger om een werkervaringsplek te bemachtigen.

De PvdA wil dat de gemeente een Taskforce Jeugdwerkloosheid opricht om de jeugdwerkloosheid een halt toe te roepen. Dat zou moeten zijn voor een periode van 3 jaar.

Deze taskforce heeft als doel werk te maken van werk in de maakindustrie, de zorgsector en in de toerismebranche. Immers dat zijn de sectoren waar Haarlem sterk in is. Er zijn inmiddels al vele instrumenten, zoals Techniekpact, Social Return on Investment en het regionale plan van aanpak jeugdwerkloosheid, om werkloze jongeren aan het werk te helpen. Deze verschillende instrumenten kan de Taskforce verbinden en versterken zodat er meer jongeren in Haarlem een betere startpositie krijgen op de arbeidsmarkt.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit

Waar ben je naar op zoek?