Positieve ontwikkelingen in Schalkwijk!

Door Maarten Wiedemeijer op 31 mei 2019

Positieve ontwikkelingen in Schalkwijk!

Goed nieuws! In deze maand zijn er veel positieve ontwikkelingen te melden voor Schalkwijk. Ontwikkelingen die extra werkgelegenheid, woningen, zorg aan Schalkwijk gaan toevoegen. Hier is de PvdA erg blij mee. Voor de volgende ontwikkelingen heeft de gemeenteraad het licht op groen gezet:

  • Stedenbouwkundige randvoorwaarden vernieuwing Spaarne Gasthuis
  • Ontwikkeling bioscoop winkelcentrum in de Nice passage
  • 3 woningbouwprojecten in de ontwikkelzone Europaweg

Spaarne Gasthuis

De gemeenteraad heeft de stedenbouwkundige randvoorwaarden vrijgegeven voor de grootschalige vernieuwing van het Spaarne Gasthuis. Dit gaat maar liefst 60.000 m2 opleveren – fors meer dan de oorspronkelijke 50.000m2! – aan ruimte voor het ziekenhuis opleveren en 200 woningen, waarvan 40% sociale huur dankzij een motie van de PvdA met steun van andere partijen.  Het plan levert daarmee extra banen, goede zorg én betaalbare woningen op. De stedenbouwkundige randvoorwaarden zien er goed uit en geven het gebied een groenere uitstraling en een betere ontsluiting van het verkeer en aansluiting op het openbaar vervoer.

Ontwikkeling bioscoop winkelcentrum Nice passage

De gemeenteraad heeft ingestemd met het sluiten van een koop- en ontwikkelovereenkomst om in de zogenaamde Nice passage in het winkelcentrum tot een bioscoop (Kinepolis) met 6 zalen te komen en 1.700 m2 commerciële ruimte. Hiermee komt de herontwikkeling van het winkelcentrum weer een stap dichterbij.

Woningbouwprojecten

De PvdA vindt het enorm belangrijk dat er de komende jaar flink veel betaalbare woningen worden toegevoegd. Tot 2025 worden er daarom 10.000 woningen toegevoegd, waarvan 40% sociale huur en 40% in het middensegment. Met 3 oudere projecten in de ontwikkelzone Europaweg heeft het wethouder Floor Roduner (PvdA) maatwerkafspraken gemaakt. De 3 projecten hadden eerder 0% sociale huur en hier zijn goede onderhandelingen over gevoerd waar er nu flink veel woningen in de sociale huur en het middensegment bij zijn gekomen. Bij elkaar levert dit bijna 1.600 woningen op. Het betreft de volgende projecten:

1) Toekanweg 7 (sloop-nieuwbouw kantoor Schoonevaert)

2) Ceylon Toren aan winkelcentrum Schalkwijk

3) Winkelcentrum Schalkwijk fase 2

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Maarten Wiedemeijer ([email protected]).

Maarten Wiedemeijer

Maarten Wiedemeijer

Wat wil je de komende periode als raadslid bereiken? Het was een enorme eer om de afgelopen 4 jaar volksvertegenwoordiger te mogen zijn. In samenwerking met andere partijen hebben we veel mooie resultaten bereikt. Daar ga ik de komende periode met veel enthousiasme graag mee door. Zolang de wooncrisis en de klimaatcrisis niet zijn opgelost

Meer over Maarten Wiedemeijer

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.
Doe mee en word lid!