Moties PvdA 500 tijdelijke sociale huurwoningen & afspraken met corporaties aangenomen

Door Maarten Wiedemeijer op 30 september 2018

Moties PvdA 500 tijdelijke sociale huurwoningen & afspraken met corporaties aangenomen

Om tot kortere wachtlijsten in Haarlem te komen maken we nu Prestatie Afspraken met de corporaties. Dit is niet eenvoudig; de bouwruimte in Haarlem is beperkt en de corporaties hebben steeds minder investeringscapaciteit door landelijk kabinetsbeleid. Om tot een kortere wachtlijsten te komen zijn creatieve oplossingen nodig. De PvdA heeft in de raad van 27 september 2 moties ingediend die oplossingen aandragen.

Motie “tijdelijk is snel en daadkrachtig”

Lees de motie hier (klik!)

Op korte termijn helpt het om gebruik te maken van tijdelijke, modulaire woningen. De woningen zijn snel te realiseren en later weer te verplaatsen. Hierdoor kunnen we locaties opzoeken die later weer een andere bestemming kunnen krijgen. Het zal niet makkelijk zijn hier geschikte locaties voor te vinden, maar laten we hier samen onze schouders onder zetten en de mogelijkheden onderzoeken. Eerder plaatsten we met succes tijdelijke woningen in Haarlem Noord. De wachtlijst is inmiddels alleen maar opgelopen. Te veel jongeren zitten bij hun ouders op de bank of wonen veel te klein. Hen willen we hoog geven.

Heb jij ideeën voor braakliggend terrein wat gebruikt kan worden voor tijdelijke woningen? Stuur dan Maarten een mailtje! ([email protected])

Motie “Samen vooruit”

Lees de motie hier (klik!)

Als Haarlem zijn we sinds de Woningwet van 2015 onderdeel van de Woningmarktregio Metropoolregio Amsterdam. Corporaties van buiten Haarlem maar binnen de regio mogen hier ook investeren. De PvdA roept het college dan ook op om voor de Prestatie Afspraken verder te kijken dan alleen Ymere, Elan en Pre Wonen. Dit kan zowel op het gebied van betaalbaarheid, aanbod als verduurzaming helpen om de doelen, zoals omschreven in het coalitie akkoord Duurzaam Doen, te realiseren.  Graag zien we hier toe onderzoek.

Beide moties zijn aangenomen met steun van Actiepartij, GroenLinks, SP, OPHaarlem, Christenunie (1e tegen, 2e voor) en JouwHaarlem (1e voor, 2e tegen).

Maarten Wiedemeijer

Maarten Wiedemeijer

Wat wil je de komende periode als raadslid bereiken? Het was een enorme eer om de afgelopen 4 jaar volksvertegenwoordiger te mogen zijn. In samenwerking met andere partijen hebben we veel mooie resultaten bereikt. Daar ga ik de komende periode met veel enthousiasme graag mee door. Zolang de wooncrisis en de klimaatcrisis niet zijn opgelost

Meer over Maarten Wiedemeijer

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.
Doe mee en word lid!