Door Artie Ramsodit op 24 januari 2016

Kindpakket: geen kinderen van de rekening

Kinderen moeten niet de dupe worden van geldzorgen. Daarom komt er in Haarlem een kindpakket op voorstel van de PvdA. Het kindpakket bundelt alle regelingen die er zijn tot 1 pakket zodat aanvragen een stuk makkelijker wordt. Nu blijft er geld liggen bij de gemeente omdat ouders onbekend zijn met de regelingen of het aanvragen ingewikkeld vinden. Dat gaat dus veranderen.


Nog steeds groeit 1 op de 9 kinderen in Nederland op in armoede. Deze kinderen hebben geen of beperkte toegang tot goede voeding, goede kleding, zwemles en andere basisvoorzieningen die elk kind een eerlijke kans geven. In Haarlem zijn voor kinderen die in armoede opgroeien verschillende regelingen. Maar ouders moeten al deze regelingen stuk voor stuk aanvragen en weten ze niet altijd goed te vinden. Zo blijft er vaak geld liggen, terwijl kinderen in de armoede nu juist alle steun kunnen gebruiken.

Op initiatief van de PvdA komt Haarlem dit jaar met een kindpakket voor Haarlemse kinderen in armoede. Een motie hiervoor is ingediend samen met CDA, AP, CU, en SP. Deze motie is aangenomen door de gemeenteraad. Het college gaat er dus mee aan de slag. Het kindpakket bundelt alle bestaande regelingen. Op die manier hoeft niet langer alles los worden aangevraagd. Daarnaast biedt het kindpakket zwemlessen aan, winterjassen en kinderfietsen.. Ook kinderen in gezinnen in een schuldhulptraject komen in aanmerking van het kindpakket. Met het kindpakket die manier verkleinen we de achterstand van kinderen die in armoede opgroeien. Ieder kind verdient een goede start.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit