Door op 21 oktober 2013

Kerntakendiscussie wordt inzet van de verkiezingen

Met de verkiezingen in zicht, heeft de gemeenteraad ervoor gekozen om de inwoners van Haarlem te betrekken bij de vraag waar de gemeente een pakket van 10 miljoen bovenop alle eerder ingezette bezuinigingen moet halen. Wat moet de gemeente niet meer doen en waar zou ze nog extra geld uit kunnen halen? Kortom, de kerntakendiscussie.

En dat betekent dat er nu een pakket van 20 miljoen is uitgewerkt waaruit in  totaal 10 miljoen bezuinigingen gevonden moeten worden.

De PvdA verwacht dat deze keuzes moeilijk worden. Er liggen zeer pijnlijke voorstellen voor om onder andere het onderhoudsniveau in de stad te verlagen, een kunstpodium te sluiten, bibliotheken te sluiten, het minimabeleid te verlagen of de parkeeropbrengsten te verhogen. Maar wij willen laten zien waarom het belangrijk is om, juist tijdens de komende verkiezingen, voor de PvdA te stemmen. De PvdA zal altijd opkomen voor de kwetsbaren in onze stad, wil blijven investeren in delen waar het minder gaat, en wil naast bezuinigen ook de inkomsten verhogen. Daarom willen wij graag dat het zichtbaar wordt dat stemmen op 19 maart het verschil kan maken voor de toekomst van onze stad: kiezen we voor het liberale Haarlem van ieder voor zich of een sociaal Haarlem waar we het samen doen?

Eind november wordt het verkiezingsprogramma van de PvdA vastgesteld door onze leden. Wij gaan graag met u daarvoor of daarna in gesprek over een mooie toekomst van Haarlem!