Door op 9 oktober 2013

Kandidaat-lijsttrekker: Jeroen Fritz

Jeroen Fritz is één van de twee kandidaat-lijsttrekkers van de PvdA Haarlem. Hij bindt de strijd aan met Moussa Aynan. Tussen 26 oktober en 6 november kunnen alle leden van de PvdA Haarlem kiezen wie zij als lijsttrekker willen. Wie is Jeroen? En waarom wil hij lijsttrekker van de PvdA worden? Jeroen stelt zich voor:


Jeroen Fritz: “Ik kies voor een betrokken en eigentijdse PvdA”

Wie?
Mijn naam is Jeroen Fritz. Ik ben 31 jaar oud en sinds acht jaar lid van de gemeenteraad, de laatste vier jaar als vice-fractievoorzitter. Hoewel mijn ouders ver over de grenzen zijn geboren, in Suriname en in Duitsland, ben ik zelf een echte Haarlemmer. Ik ben geboren in het Deo ziekenhuis, heb op school gezeten in Noord en woon in de Barteljorisstraat.

Waarom?
Haarlem heeft veel moois te bieden. Maar juist omdat ik zo van deze stad houd, doet het mij pijn dat ik vrijwel dagelijks Haarlemmers ontmoet die daar onvoldoende van profiteren. Jonge Haarlemmers die werkloos op de bank zitten. Gezinnen die zijn aangewezen op de voedselbank om rond te komen. Ouderen die na een leven hard werken hun pensioentje steeds kleiner zien worden, terwijl de zorg alleen maar duurder wordt. Ondernemers die hun ziel en zaligheid in hun bedrijf steken, maar nu moeten toezien hoe dat kopje onder gaat.

Een betrokken en eigentijdse PvdA
Deze tijd vraagt om een betrokken en eigentijdse Partij van de Arbeid, die deze Haarlemmers weer perspectief biedt. Een PvdA met een visie op het Haarlem na de crisis, waar we samen de schouders onder kunnen zetten. Een PvdA die bouwt aan een ongedeelde stad met meer werkgelegenheid, betaalbare woningen en de beste scholen, omdat elke Haarlemmer dezelfde kansen verdient. Een PvdA die het huishoudboekje van de gemeente op orde brengt, maar niet ten koste van het huishoudboekje van de minima. Een PvdA die niet alleen politiek bedrijft vanuit het stadhuis, maar die het samen met de Haarlemmers doet, op straat, in de wijken en via sociale media. Een PvdA als beweging van de Haarlemmers, niet alleen van bestuurders.

Doet u mee?
Aan die PvdA wil ik samen met u vorm geven. Doet u mee? Kiest u voor een betrokken en eigentijdse Partij van de Arbeid? En wilt u een lijsttrekker met ruime ervaring als debater, als onderhandelaar en als vice-fractievoorzitter? Dan hoop ik dat u mij op één zet.

Kijk voor meer informatie ook eens op: www.jeroenfritz.nl