Door Artie Ramsodit op 23 september 2016

Ieder kind telt mee!

Alle kinderen hebben recht op een fijne en onbezorgde jeugd waarin zij zich met plezier en goed kunnen ontwikkelen. Ongeacht de dikte van de portemonnee van hun ouders of verzorgers. Daarom ben ik blij met het extra geld om kinderen die opgroeien in armoede te helpen.

Naar zwemles, op schoolreisje, een eigen fiets of nieuwe kleren. Iedereen kan zich nog wel iets herinneren van hoe dat was als kind. Het geeft een blij en trots gevoel en het is leuk om later aan terug te denken. Maar dit is niet voor alle kinderen weggelegd. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in 2014 meer dan 400.000 kinderen opgroeiden in een huishouden met een laag inkomen. Voor meer dan 100.000 kinderen is deze situatie al jaren hetzelfde. Voor de PvdA is dat onacceptabel en daarom komen we als PvdA in actie. Elke keer opnieuw. Keklik Yücel in de Tweede Kamer en ikzelf in de Haarlemse gemeenteraad.

Afgelopen dinsdag, op Prinsjesdag, heeft het kabinet bekend gemaakt 100 miljoen euro vrij te maken voor kinderen die opgroeien in armoede. Het geld wordt in natura uitgekeerd voor bijvoorbeeld sport- en schoolspullen. Deze kans willen we zo snel mogelijk benutten voor kinderen in Haarlem, maar dat kunnen we niet alleen. We komen in actie sámen met de ouders en kinderen die het aan gaat én met andere Haarlemmers en organisaties die willen helpen.

Wat is er nodig en hoe kunnen Haarlemmers, maatschappelijke organisaties én de gemeente samenwerken om de kinderen die in armoede opgroeien te helpen? Ik roep Haarlemmers op om mee te doen en mee te denken! Op maandagavond 3 oktober, van 20.00 tot 21.15 uur, organiseren we in de fractiekamer in het stadhuis een eerste gesprek over dit onderwerp. Iedereen is welkom. Aanmelden en meer informatie via fractiemedewerker Hannah-Martha van der Stel, e-mail: pvda-fractie@haarlem.nl.

Samen kunnen we het verschil maken voor deze kinderen. Zodat ook zij later met plezier kunnen terugdenken aan het moment waarop zij hun verjaardag vierden of leerden zwemmen.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit