Door Artie Ramsodit op 18 juni 2015

Het begint bij taal

Op 13 juni was de feestelijke diploma-uitreiking van de Stapprogramma’s. Dit zijn taalstimuleringsprogramma’s waarbij ouders geholpen worden om hun kind een betere start te geven op de basisschool. Op verzoek van de welzijnsorganisatie Dock heb ik dit jaar de 60 diploma’s voor de ouders en kinderen uitgereikt. Dat vond ik heel bijzonder.

Taalbeheersing is een onmisbare  stap. Mijn moeder kocht een woordenboek toen we in Nederland kwamen wonen. Als ze iets niet begreep zocht ze dat op en besprak ze dat met mijn vader. Deze manier van kennis vergaren heeft gemaakt dat ik kansen heb kunnen benutten. Daar ben ik nog elke dag dankbaar voor.

In de Stapprogramma’s van Dock hebben ouders gedurende 1 of 2 jaar meegedaan met Opstap, Opstapje of Instapje. Opstap is voor ouders met kinderen van 4 – 6 jaar, Opstapje voor ouders met kinderen van 2 – 4 jaar en Instapje voor ouders met kinderen van 1 – 2 jaar. Door middel van groepsbijeenkomsten en huiswerkopdrachten (30 weken lang 5 dagen per week!) werden ouders vaardigheden aangeleerd die hen helpen in de ondersteuning van hun kind. De diploma uitreiking was een inspirerende bijeenkomst met na afloop leuke activiteiten voor de kinderen.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit