Door Campagneteam op 8 maart 2022

Hard rechtsaf en ieder voor zich of een sociale en duurzame toekomst?

16 maart kiezen we samen de toekomst voor Haarlem. Politiek gaat niet alleen om goed samenwerken voor een mooier Haarlem, maar ook om verschillen tussen de partijen. Het maakt uit of de VVD en D66 de verkiezingen winnen of de PvdA. Uit de stemwijzer MijnStem blijkt dat de verschillen groot zijn.

MEER GELD ARMOEDEBESTRIJDING

De afgelopen jaren namen de verschillen tussen arm en rijk steeds verder toe. Met de enorm stijgende energieprijzen komen veel Haarlemmers die het minder breed hebben alleen maar meer in de problemen. De PvdA wil dat iedereen in Haarlem mee kan doen. De afgelopen periode is er meer geld beschikbaar gekomen voor armoedebestrijding met de PvdA in het college. Zo is het geld voor het Jeugdsport en Cultuurfonds flink uitgebreid en zijn de minimaregelingen, waaronder de HaarlemPas, breder beschikbaar gesteld. Deze maand stelt het college miljoenen beschikbaar voor de aanpak van energie armoede. De PvdA wil hiermee doorgaan en de armoedebestrijding uitbreiden. Dat kinderen in Haarlem opgroeien in armoede is onacceptabel. De VVD wil zelfs fors bezuinigen op armoedebestrijding. Dat is asociaal!

SOCIALE HUURWONINGEN VERDUURZAMEN

Met de stijgende energieprijzen moeten woningen in Haarlem zo snel mogelijk worden verduurzaamd. De PvdA wil dat dit op een sociale manier gebeurt, zodat verduurzaming niet alleen betaalbaar is voor Haarlemmers met een grote beurs. Daarom wil de PvdA de komende 4 jaar voor 10 miljoen euro sociale huurwoningen verduurzamen. Zo kunnen alle sociale huurwoningen van de corporaties met een slecht label worden opgeknapt, zonder huurverhoging. Hiermee gaat de energierekening van de huurder met vele tientjes per maand omlaag en zijn we minder afhankelijk van gas. Goed voor de portemonnee van de huurder en goed voor planeet.

MEER GELD VOOR CULTUUR

De cultuursector heeft in Haarlem door de coronacrisis grote klappen gehad en staat voor grote uitdagingen, zoals een geschikte locatie voor het Frans Hals museum en meer plek voor kleinere instellingen en de cultuurmakers. Het veelzijdige aanbod aan cultuur in Haarlem is een van de redenen wat Haarlem zo’n mooie stad maakt. De PvdA is trots op de cultuursector in Haarlem en wil dit de komende jaren versterken. De PvdA wil de komende jaren extra geld voor cultuur beschikbaar maken.

BOUWEN IN DE WAARDERPOLDER

PvdA wethouder Floor Roduner heeft in december 6,5 miljoen euro binnengesleept voor de bouw van woningen in de Waarderpolder bij station Haarlem Spaarnwoude (ontwikkelzone Oostpoort). Met deze subsidie kunnen er meer dan 1.000 woningen worden gebouwd in de komende jaren.  In de toekomst is wellicht meer mogelijk in de Waarderpolder, al blijft de Waarderpolder ook een belangrijke plek voor Haarlemmers voor goed werk

De PvdA wil de verkiezingen winnen, voor een sociale en duurzame toekomst. Doe jij ook mee? Stem dan 14, 15 en 16 maart PvdA Haarlem!

 

Campagneteam

Campagneteam

Het campagneteam houdt zich zowel bezig met de permanente campagne als met op specifieke verkiezingen gerichte campagnes. De permanente campagne is bedoeld om constant in contact te blijven met de Haarlemse burgers. Daar moet boven water komen wat er speelt in de wijken (zowel in positieve als in negatieve zin). Verkiezingscampagnes zijn projectmatig van opzet

Meer over Campagneteam