Door Eric Bloembergen op 12 maart 2015

Eric Bloembergen, nr. 19 PvdA Noord-Holland

Pete Seger en Joan Baez zongen ooit over “Think global and act local” . En dat is voor mij nog steeds actueel en zelfs steeds meer! Ik ben Eric Bloembergen en ben kandidaat voor de Provinciale Staten namens de Partij van de Arbeid, op Lijst 2 nummer 19.

 

Ik heb mijn jeugd in Curacao doorgebracht en ben in Nederland Civiele Techniek gaan studeren in Delft. Al snel kwam ik er achter dat ik een eerlijke maatschappij veel belangrijker vond. Ik heb mijn verdere leven gekozen voor de publieke sector, om te helpen zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt. Gelijke kansen op huisvesting, zorg, onderwijs en werk. En dat ook nog eens in een veilige en gezonde omgeving, waar duurzaamheid en integriteit de norm is.

Ik ben al heel lang lid van de PvdA, maar pas veel later koos ik er ook voor om ook als volksvertegenwoordiger actief te worden. Voor mij is dat altijd de Provinciale Staten geweest, het hele grote gebied tussen Rijk en Gemeente, waar iedereen zonder het te weten waarschijnlijk het allermeest van merkt! Mijn PvdA Noord-Holland kiest voor solidariteit, waar voldoende werk meer telt dan asfalt. Waar iedereen in de toekomst ook schone lucht en schoon water heeft. Waar de kwetsbare natuurgebieden behouden en beschermd blijven. Waar onze kinderen toekomst hebben. Ik ook en daarbinnen vind ik vooral de leefbaarheid, de kleinschaligheid en vooral een veilige en schone toekomst erg belangrijk! Ik wil me blijven inzetten voor de leefbaarheid van dorpen en wijken. Voor mij betekent dat:

  • Voldoende voorzieningen, zoals tenminste een jeugdbibliotheek, winkels en gezondheidszorg
  • Woningbouw, met betaalbare woningen voor iedereen.
  • Goed openbaar vervoer, dat gratis is voor ouderen met een smalle beurs.
  • Veel betere verkeersveiligheid en vermindering van de overlast er door.
  • Behoud en bescherming van de natuurgebieden vlak bij huis.

Maar dat kan niet zonder goede en robuuste mogelijkheden voor de lokale economie en de natuur en inspraak voor iedereen. Wilt u mij iets over vragen: ericbloembergen@xs4all.nl En ja, u krijgt altijd snel antwoord.

Eric Bloembergen

Eric Bloembergen

nr. 19 Kandidaat Provinciale Staten van Noord-Holland

Meer over Eric Bloembergen