Elektrisch rijden in Haarlem

Door Matin Abbasi op 30 januari 2019

Elektrische auto’s zijn (gelukkig) niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Na jaren van afwachten zien steeds meer autobezitters dat elektrisch rijden beter voor het milieu is. En de aanschaf van elektrische auto’s wordt ook voor steeds meer mensen bereikbaar.

De gemeente Haarlem kan een grote bijdrage leveren in het stimuleren van elektrisch rijden. Dat kan de gemeente doen door genoeg laadpalen in de stad te plaatsen. Het plan is om in 2019 in totaal 300 palen in de stad te plaatsen. Tot nu toe zijn daar 70 palen van geplaatst. Tegen veel van die palen is bezwaar gekomen uit de buurt, maar uiteindelijk is maar één van die palen is door de gemeente weer verwijderd.

Maar waarom protesteren bewoners tegen de komst van deze laadpalen? Ze zijn vaak verrast, dat er in hun buurt een laadpaal wordt geplaatst. Hoe kan de gemeente dit beter met de bewoners communiceren? Door een kaart waarin aangegeven staat waar de laadpalen gaan komen op hun website goed vindbaar te plaatsen.

Wij van de PvdA doen dat vandaag al op onze eigen website en gaan tijdens de volgende gemeenteraad aan het College vragen om dit ook te doen.

Matin Abbasi

Matin Abbasi

Wat wil je de komende periode als raadslid bereiken? Ik vond het ontzettend leuk en eervol om de afgelopen jaren als Schaduwraadslid mij in te zetten voor de stad Haarlem. Ik heb in de commissie Beheer veel gesproken over vergroenen van onze gemeente, het stimuleren van het gebruik van de fiets en het OV en

Meer over Matin Abbasi