Door Marceline Schopman op 2 oktober 2015

Een nieuw hart voor Schalkwijk

Het lijkt er nu dan eindelijk echt van te gaan komen. Donderdag 1 oktober heeft de gemeenteraad ingestemd met het bestemmingsplan Schalkstad 1e fase. Hopelijk komt er nu snel een vernieuwd en verbeterd winkelcentrum voor Schalkwijk.

Vol verwachting klopt hun hart, voor de daadwerkelijke realisatie van Schalkstad:
– Bijvoorbeeld bij de  verstandelijk beperkten die hier hun zo gewenste zorgwoning kunnen krijgen;
– Bij de  ondernemers en  winkeliers die er een beter , florerend winkelcentrum van willen maken;
– Bij  de ruim 32.000 bewoners van Schalkwijk die gebaat zijn bij een aantrekkelijk en veilig winkelcentrum, met ook horeca, wonen,  parkeren, een bioscoop en een markt.  Een mooie ontmoetingsplek in het stadshart van Schalkwijk.
De Zuidstrook, waar nu nog veel panden leeg staan, hoort daar in de volgende fase zeer zeker ook bij. We zien dan ook uit naar de door de wethouder toegezegde uitkomsten van de studie  die daar momenteel naar wordt verricht.

Maar laten we na 15 jaar van denken, nu vooral eens gaan doen! En eindelijk de plannen en beloftes waarmaken voor een stevig gezond kloppend stadshart in Schalkwijk.

Marceline Schopman

Marceline Schopman

Geen Haarlemmer is gelijk, maar iedereen heeft  wel recht op gelijke kansen of je nu links of rechts van het Spaarne woont. Om dat samen te bewerkstelligen, ervoor te knokken en wat behaald is te bewaken, is sociaal en democratisch!

Meer over Marceline Schopman