Door Redactie op 30 september 2015

Droge voeten en schoon water, dat gaat niet vanzelf

Droge voeten en schoon water. Voor Haarlemmers is dat gelukkig heel vanzelfsprekend. En toch gaat dat niet vanzelf. Politieke partijen, ondernemers en natuurbeschermers overleggen in het waterschap met elkaar over hoe we ook in de toekomst de voeten droog en het water schoon houden. De PvdA is benieuwd naar jouw ideeën hierover, praat mee!

Haarlem maakt onderdeel uit van het waterschap ‘Hoogheemraadschap van Rijnland’. Op de website van het waterschap staat uitgebreid beschreven wat de taak van het waterschap is. Kort gezegd komt het hierop neer: “We bieden bescherming tegen de zee en overstromingen, en zorgen voor schoon water in plassen, sloten, grachten en rivieren. Onze derde verantwoordelijkheid is zorgen voor voldoende water.”

Na de waterschapsverkiezingen van maart 2015 is de nieuwe PvdA-fractie aan de slag gegaan. Er wordt nu gewerkt aan een nieuwe ‘wateragenda’ voor de komende jaren. In dit document wordt beschreven hoe het water moet worden beheerd. De PvdA-fractie in het waterschap nodigt geïnteresseerde leden, ‘waterspecialisten’ en/of belanghebbenden uit voor een interactief gesprek over de nieuwe wateragenda, het waterbeleidsplan 5. We willen graag ieders ideeën horen en alle kennis over het beheren van water benutten.

Bijeenkomst over de nieuwe wateragenda
Datum en tijd: woensdag 4 november van 19.00 tot 21.00 uur.
Locatie: Hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1, 2233 CM in Leiden.
Aanmelden door een e-mail te sturen aan PvdA fractievoorzitter Thea Fierens: thea.fierens@gmail.com.

Wil je op de hoogte blijven van het werk van de PvdA in het Hoogheemraadschap van Rijnland? Kijk dan op de Facebookpagina PvdA Rijnland. Like de pagina en deel jouw ideeën over schoon en veilig water in Haarlem en omgeving!

Redactie

Redactie

De redacteuren vindt u bij wie is wie.

Meer over Redactie